0

TIPS Wees rimpelhanden voor of bestrijd ze!We doen er alles aan om rimpels tegen te gaan. Iedere ochtend en avond je gezicht reinigen en de nodige smeerseltjes brengen we aan op onze jonge huidjes om puistjes voor te zijn en bovenal rimpels te bestrijden.

Wat we alleen vaak vergeten, zijn onze handen. Jammer, want hierdoor kunnen de handen veranderen in heuse zombie handen, waarop de aderen op de verrimpelde huid lijken te liggen. Een fenomeen dat al bij menig celeb te zien is, zo ook bij Sarah Jessica Parker. Volgens Dr. Richard Chaffoo, een plastisch chirurg uit Californië, zijn er verschillende oorzaken voor. Ten eerste de afbreking van collageen en elastine in de huid. Ook de verdunning van de huid zorgt ervoor dat de aderen naar boven komen.

Het belangrijkste is in ieder geval om het voor te zijn! Hieronder lees je een aantal tips om je handen nog lekker lang jong te houden.

Zonnebrandcrème
Ja, zonnebrandcrème! Normaal gesproken gebruiken we het alleen als de zon heerlijk aan de hemel straalt, maar toch zijn je handen altijd open en bloot. Gebruik het dus elke dag om de afbreking van het collageen in je handen tegen te gaan.

Hydrateren
Ook dit zou je elke dag moeten doen. Smeer je handen in met bijvoorbeeld vaseline of een vette handcrème om ervoor te zorgen dat je handen niet uitdrogen.

Handschoenen
Bescherm je handen wanneer je de afwas doet of het huis onder handen neemt. Het sop en alle schoonmaakmiddelen doen niet veel goeds voor je tedere huid.

Gebruik milde handzeep
Het is belangrijk om goede zeep te gebruiken wanneer je je handen wast. Milde zeep zorgt ervoor dat je handen zacht blijven, in tegenstelling tot ‘harde’ zeep die je huid uitdrogen.

Ben je eigenlijk al te laat om je het voor te zijn en komen de zombiehanden al om de hoek kijken? Doe er dan alles aan om je handen weer back in shape te krijgen. Dit zijn wel vooral behandelingen, maar je leest de meest effectieve hieronder.

Laser behandeling
Dit is minder eng dan het klinkt. Het stimuleert je huid om weer collageen aan te maken en de bovenste laag van je handen wordt hersteld. Na zo’n behandeling voelt het alsof je handen verbrand zijn, maar gelukkig is dat snel voorbij.

Sclerotherapie
Sclerotherapie is een behandeling tegen spataderen. Hierdoor is het resultaat meteen zichtbaar en zijn je rimpelhanden in één klap verleden tijd. Wel kun je er nog een tijdje last van hebben.

Vet transplantatie 
Dit is de meest permanente behandeling, maar ook degene de meest risicovolle. Omdat je huid verdund is en de volume is afgenomen, zorgt het vet voor opvulling.

De verrimpelde handen van Sarah Jessica Parker.

De verrimpelde handen van Sarah Jessica Parker.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Carolien Tsao)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties