0

Wie mijn vorige column heeft gelezen, weet inmiddels dat ik na drie mislukte huwelijksaanzoeken nu toch echt ga trouwen! En daarmee ben ik in een wereld beland van hysterische jurken tot aan elegante japonnen, van million dollar weddings en boho bruiloften. Voor één dag kan ik mijn ideale wereld creëren. 

"Ik ben in een wereld beland van hysterische jurken tot aan elegante japonnen, van million dollar weddings en boho bruiloften"

De weg naar mijn ideale wereld kan je volgen via mijn YouTube kanaal. En aangezien je die dag maar één keer kan organiseren (laten we daar voor het gemak even vanuit gaan) hunker ik naar tips, tricks en inspiratie! Wie anders had ik daarvoor moeten vragen dan Sarah Glasbergen? 

Sarah is in mijn ogen een échte business mom. Ze runt niet alleen een gezin, maar ook theperfectwedding.nl (dé site voor bride's to be om het huwelijk te plannen en eindeloos inspiratie op te doen), minime.nl en theperfectyou.nl

Sarah Glasbergen Theperfectwedding

Hoe ben je op het idee van jouw website gekomen?
"Tien jaar geleden is theperfectwedding.nl ontstaan (pfff, begin me al oud te voelen) vanuit een afstudeeropdracht voor mijn studie Marketing Management. 

Hiervoor moest ik een fictief bedrijf opzetten. Ik had absoluut geen trouwplannen, maar ik kwam erachter dat er nog helemaal niets online was op trouwgebied. In ieder geval niet waar ik mij thuis zou voelen als ik zou gaan trouwen. De sites die er waren, waren super corny, zeg maar niveau roze duifjes achter je cursor en alleen maar truttige dingen. Dus ik dacht dat ik wel wat zou kunnen opzetten dat een ander niveau had en meer van deze tijd zou zijn. De online business vond ik leuk en interessant. En daarnaast, als klein meisje was ik al een weddingfreak. Ik vroeg voor mijn 8e verjaardag een bruidsjurk en het enige wat ik tekende waren bruidspaartjes. Dus ja, het is mijn roeping en op mijn lijf geschreven ;)."

"Als klein meisje was ik al een weddingfreak. Ik vroeg voor mijn 8e verjaardag een bruidsjurk en het enige wat ik tekende waren bruidspaartjes"

Moodboard wedding

Wat zijn de trouw trends op het moment?
"Heb je even? Zoals ook in de mode en in interieur zie je elke jaar nieuwe trends. Toch gaat het in de weddingbusiness een beetje langzamer. Kleuren en trends die je vorige jaar veel zag, zie je meestal een jaar later terug in bruiloften. Daarnaast zijn heel relaxte bruiloften nu helemaal hot. Het thema 'festival en glamping' zie je nu heel veel. Vintage is ook al jaren een trend, het leuke is dat je elk jaar hier weer nieuwe details in ziet. Denk aan sigarenbar voor mannen of zo'n leuke whisky hoek." 

"Dit jaar zie je heel veel sexy trouwjurken. Denk aan een mooie lage v-hals, veel bloot en prachtige sexy ruggen"

"Ook bruidsmode trends volg ik graag op de voet. In Barcelona (tijdens de Bridal Fashion week) heb ik weer veel leuke nieuwe trends gespot. Ja, ik heb een rot baan he? :) Dit jaar zie je heel veel sexy trouwjurken. Denk aan een mooie lage v-hals, veel bloot en prachtige sexy ruggen. Ook vind ik het vet, dat veel merken met leuke losse tops komen, zo kun je mix en matchen met een rok. Voor relatief weinig geld kun je 's avonds een hele andere look creëren dan tijdens de ceremonie."

Het organiseren van een bruiloft kost over het algemeen veel geld, maar wat zijn jouw budgettips?
"Je vraagt aan een weddingfreak hoe je moet besparen op een bruiloft? Hahaha! Nou ja, er zijn wel wat slimmigheidjes. Eigenlijk is het heel simpel; geef geld uit aan dingen die je belangrijk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld later op huwelijksreis gaan, zodat je meer budget over hebt voor een goed feestje. Of je gaat voor een designerdress, maar nodigt wel minder gasten uit. 

"Je kunt het snelst besparen op het aantal gasten; als je een mega gastenlijst hebt, gaat het al snel in de papieren lopen"

Je kunt het snelst besparen op het aantal gasten; als je een mega gastenlijst hebt, gaat het al snel in de papieren lopen. Mijn advies is om niet te  besparen op professionals. Super leuk als je zelf je bruidstaart wilt maken, maar ik vind het nogal tricky. Je wilt toch niet aan het stressen zijn en met marsepein in je haar, snel onder de douche springen als de visagist al op de stoep staat.

Nog een tip: wij hebben op de site leuke deals met trouwlocaties. Daar krijg je bijvoorbeeld het eerste rondje prosecco voor je gasten na de ceremonie. Scheelt toch weer money!"

Hoe zou je jouw ideale huwelijk omschrijven?
"Mijn ideale huwelijk verschilt denk ik per maand. Het is maar net wat ik weer tegen kom. Essentieel is dat het bij je past. Zo vaak gaan bruiden los in de details dat ze compleet vergeten waarom ze trouwen. Je zou verwachten dat een bruiloft met een mega budget de meeste fantastische trouwerij is, maar dat is niet altijd zo. Ik vind wanneer de bruiloft persoonlijk is en er een ontspannen sfeertje hangt dat deze geslaagd is!

"Ik vind een bruiloft geslaagd wanneer die persoonlijk is en er een ontspannen sfeertje hangt"

Op dit moment zou ik zeggen een relaxte setting, niet te veel poespas, maar gewoon gezellig samen zijn met vrienden en familie. Ik wil dat iedereen er naar uit kijkt en dat het voor alle gasten ook gewoon leuk en chill is. Denk aan een heerlijk huis in Frankrijk, 's avonds de BBQ aan in een gezellig boomgaardje, kruiwagens gevuld met ijs waar flessen rosé en bier in worden koud gehouden, feesten tot het licht wordt en de volgende dag met z'n allen relaxen op het strand of bij het zwembad om de kater te verwerken. Of misschien toch eerder een glamping bruiloft? Of meer een urban city stijltje...met cocktails op een rooftop terras. Nou ja ik weet het nog niet..."

Bruid en bruidegom

Waar ik, maar ook veel anderen tegenaan lopen, is de gastenlijst. Het blijft misschien wel het moeilijkste beslissingsonderdeel. Heb jij tips hoe je het voor jezelf makkelijker kan maken om knopen door te hakken?
"Een echt quick win is er niet. Het blijft lastig om sommige mensen te schrappen. Ik raad aan om echt allebei een lijst te maken. Het is misschien een beetje gek om je eigen website te promoten, maar wij hebben een online toolwaarmee je je gastenlijst kunt bijhouden. Dit is super easy om hier allebei al je gasten in te gooien die jullie willen uitnodigen. Dan maak je een lijst met: 1. Keepers 2. Twijfelgevalletjes en 3. Niet uitnodigen. De twijfelgevalletjes blijven altijd heel moeilijk. Super cliché, maar het is heel belangrijk dat op jullie bruiloft écht de mensen aanwezig zijn die heel dichtbij jullie staan en waar jullie blij van worden. En daarnaast is het ook een budget kwestie."

Wat is één van de leukste dingen die je zelf ooit op een bruiloft hebt gezien?
"Ik maak zelf niet heel veel bruiloften mee. theperfectwedding.nl is écht een online magazine en we organiseren zelf geen bruiloften. Een bruiloft van vrienden van ons was wel echt waanzinnig. Een diner in het bos met een varken aan het spit en vuurspugers als entertainment. Daarna een feest aan het water in een tent van hooibalen met een geweldige cocktailbar. Need I say more?  

Wel krijgen we heel veel Real Weddings ingestuurd. Dit zijn foto's ter inspiratie, zodat je bruiloften van andere stellen kunt zien. Daar komen echt pareltjes voorbij hoor en zie je snel wat de do's en dont's van een mooie bruiloft zijn. Moet ik dan een keuze maken? Dat kan ik echt niet...  

Zo zag ik:

Een kermisbruiloft langs komen met tickets voor de gasten. Een boerenbruiloft met kinderen die in een kano aan het spelen waren en doe-het-zelf soep op het menu en een ceremonie die zo'n idyllische setting had. Het ja-woord werd gegeven in een boomgaard met te gekke backdrops in de vorm van oude deuren en lampionnen." 

Hoe combineer je je werkzaamheden voor jouw sites met het moederschap? Zijn jouw planning skills het geheim of heb ook jij te weinig uren in een dag?
"Uhmm, ja nu moet ik met mijn billen bloot. Ja, ik heb ook te weinig uren in de dag. Ik mis gemiddeld 10 uur :) Ik realiseer me dat ik soms op Instagram het perfecte plaatje laat zien. Daarom heb ik ook besloten om samen met andere ambitieuze mama's een boek te schrijven over hoe je je werk nu kunt combineren met het moederschap. Je moet alles inderdaad goed plannen, maar het is ook een mindset. Het is echt niet nodig om je dromen overboord te gooien als er een kleintje in je leven komt!

"Je moet alles inderdaad goed plannen, maar het is ook een mindset. Het is echt niet nodig om je dromen overboord te gooien als er een kleintje in je leven komt"

Maar daarnaast, heb ik ook gewoon heel veel hulp. Ten eerste zitten we met een fantastisch team op kantoor. Met 24 mensen werken we keihard aan onze websites. Ik doe het dus zeker niet alleen. Het heeft wel even geduurd voordat ik de juiste balans had gevonden. Daarnaast heb ik fantastische ouders en schoonouders die heel veel helpen. Echt heel veel! Hierdoor kan ik veel werken en de tijd die ik vrij ben lekker met die kleine doorbrengen." 

trouwplanning

Tot slot, welke gouden tip zou je mij en alle andere bride to bes mee willen geven? 
"Denk aan het verrassingselement voor gasten. Als gasten verrast worden met leuke persoonlijke details voelen ze zich enorm welkom op jullie bruiloft. Ik vind het altijd leuk als je juist denkt aan de leuke kleine details. Dat maakt een bruiloft persoonlijk. Een leuk (persoonlijk) kaartje op tafel bij het diner, een grappige foto of quote op het toilet, een te gek nummer dat ingezet wordt als niemand het verwacht, warme sjaals voor het geval gasten het koud krijgen of een leuke mand met slippers wanneer er teveel lady's hun high heels zat zijn en zo kan ik nog uren doorgaan. Daarnaast vind ik het altijd leuk als een bruiloft helemaal in stijl is. Kies kleuren en een thema en hou je hier aan vast!"

"Als gasten verrast worden met leuke persoonlijke details voelen ze zich enorm welkom op jullie bruiloft"

Dankjewel Sarah! 

Als je al niet zou willen trouwen dan ben je nu om, toch? Geef toe...

Liefs,
Rachel

Tekst en beeld: Rachel van Sas

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties