0

Als stylist kan ik niet wachten op een nieuw mode-seizoen. Ik vind het heerlijk om de shows te volgen en de bladen door te speuren, maar ook van de mensen op straat word ik enthousiast en krijg ik inspiratie. 

"Kijk er bij trends goed naar of het ook bij jou past als persoon, voor mij als stylist is dat ook heel belangrijk"

Als je alle shows en bladen naast elkaar legt, kun je elk seizoen een aantal trends signaleren die je ook doorvertaald ziet in High Street stores zoals Zara & H&M. Kijk er bij trends goed naar of het ook bij jou past als persoon, voor mij als stylist is dat ook heel belangrijk. Welke trends ik dit seizoen tof vind? Metallic, velvet, de pied-de-poule ruit en lak. 

Velvet
Stel, je neemt de trend velvet dan zie je een blogger-meisje zoals Lizzy wel lopen in velvet enkellaarsjes in een toffe kleur. Dat kun je zelf ook doen, maar je kunt er ook mee spelen. Zo kiest Chantal Janzen bijvoorbeeld eerder in een mooi velvet colbert. Past een trend niet bij je, laat hem dan ook gerust varen. Ik zeg altijd: "Stay true to yourself and your unique style will appear".

"Welke trends ik dit seizoen tof vind? Metallic, velvet, de pied-de-poule ruit en lak"

Namaak
Pas wel op met items die 1:1 door High Street stores direct worden gekopieerd. Ik heb tenminste zelf een hekel aan namaak. Zo heb je bij Topshop een loafer die wel heel veel wegheeft van Gucci. Als je een mooie loafer wilt, maar Gucci te duur vindt, zou ik eerder voor en classy variant van bijvoorbeeld & Other Stories gaan. Begrijp me niet verkeerd, want ik houd onwijs van High-Street stores maar de look-a-likes laat ik liever liggen. 

"Begrijp me niet verkeerd, want ik houd onwijs van High-Street stores maar de look-a-likes laat ik liever liggen"

Key-items
Ik verzamel graag een aantal key-items aan het begin van een seizoen en creëer hier vervolgens vele verschillende looks mee. Zo vind ik de Saint Laurent velvet sandals fantastisch, de slippers met bont van Love Stories, de rode overknee laarzen van Isabel Marant, het fluwelen overhemd van Saint Laurent, het leopard shirt van Equipment en nog veel meer. 

Welke items je voor komend seizoen in je kast moet hebben? Een goed wit ruim overhemd, een tuxedo jasje, een midi skirt, de heren-jas, een cashmere pullover en schoen met blokhak. 

Meteen inspiratie opdoen? Hieronder deel ik een aantal van m'n favoriete items die je direct kunt shoppen! 

X Danie 

Tekst en beeld: Danie Bles

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties