0

AnnicRituals1Hoe zorg je nou voor een goeie balans tussen werk en privé? Dat is misschien wel één van de meest gestelde vragen van de laatste tijd die mensen aan mij stellen. Na meer dan 7,5 jaar héél veel en heel hard gewerkt te hebben, 24/7 zeg maar, heb ik vorig jaar het roer om gegooid. Ik was moe en kón niet meer…

Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Gewoon niet meer zo hard werken. Ik hoor je denken, ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan. I know, maar het betekent dat je ten eerste jouw zakelijke doelen moet aanpassen en dan zorgen dat je het volhoudt. Als je zoals ik een work-a-holic bent is dat best moeilijk, want het is zo verleidelijk om toch weer even een mail te beantwoorden of even ‘s avonds of op je vrije dag iets af te maken.

Hierbij mijn regels:
1. Van maandag tot en met vrijdag niet werken na 19.00 uur
2. In het weekend geldt ook een werk verbod (behalve als ik een lezing of ander event heb, maar dat compenseer ik door de weeks)
3. Part-time werken
4. Me time inplannen

Me time, ja me time. Maar als je geen hobby’s hebt zoals ik, wat doe je dan als je niet werkt? Ik merkte dat ik het heel erg fijn vind om tijd voor mezelf te nemen. En dat doe ik met de simpelste dingen. Zoals onder andere nagels lakken (klinkt super stom, maar daar word ik blij van) maar ook sporten, yoga, series kijken en gewoon relaxen en even niks doen. Ik heb vorig jaar een cursus mindfulness gedaan en dat heeft ervoor gezorgd dat ik anders in het leven sta. Door goed voor mezelf te zorgen en tijd voor mezelf te nemen voel ik me mooier, zit ik beter in mijn vel én ik word er rustig van.

Tip 1. Het klinkt misschien stom, maar als mijn nagels gelakt zijn voel ik me gelijk 10 keer mooier. Het ziet er verzorgd en mooi uit. Als je heel veel werkt zijn dit soort dingen de eerste punten die je laat liggen omdat je zo druk bent… Manicure plan ik ook echt in en nee ik laat het niet doen, ik ben echt een pietje precies dus dat doe ik liever zelf. ;-) En dat doe ik onder andere met deze producten:

Hieronder vind je mijn andere twee me-time tips:

  • AnnicRituals1
    2. YOGA Yoga heeft mij er weer snel bovenop geholpen toen ik overwerkt was. Het is intensief, goed voor je lijf en natuurlijk goed voor je hoofd. In de app van Rituals vind je yoga tips mét filmpjes. Super fijn om zo de dag te beginnen op mijn dakterras....
  • AnnicRituals2
  • AnnicRituals5
    3. RELAXEN Geurkaars, de relax modus aan in de Rituals app, relaxte outfit, mijn heerlijke bank en relaxen maar. I know, het klinkt zweverig, maar probeer het maar. Hier word je écht rustig van.
  • AnnicRituals6
  • AnnicRituals7

Download hier de app van Rituals

(Tekst: Annic van Wonderen)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties