0

10 TipsIs jouw body nog niet bepaald summer proof? Met de zomer om de hoek kan de druk van een bikini body toenemen. Om zomers blij, stressvrij en gezond te worden hoef je niet jezelf af te beulen in de sportschool, sterker nog je hoeft er je huis niet eens voor uit.

Met deze tien tips ben je in een mum van tijd summer proof en klaar voor de zomer.

1. Meditatie apps
Meditatie apps voor op je mobiele telefoon kunnen je helpen in een relaxing mood te komen en de stress van de dag achter je te laten. Van rustgevende geluiden als regen of fluitende vogels tot instructies om rustig te ademhalen. Deze apps zijn een snelle manier om je stress niveau te verlagen en die summer vibes te voelen.

2. Youtube work-outs
Geen zin om in een zwetende zaal te staan ploeteren? Het internet staat vol met bruikbare tutorials. Van de work-out van Doutzen Kroes tot relaxende stretch oefeningen. En dit allemaal in je eigen vertrouwde woonkamer.

3. IJsblokjes met een zomerse touch
Wat is er nu feestelijker dan een paar vrolijke ijsblokjes in je drankje? Vries in de blokjes stukjes fruit zoals frambozen, blauwe bessen of een stukje mint. Enjoy!

4. Pas je scherm aan
Zit je constant op je telefoon of achter de computer? Geef de achtergrond van je beeldscherm een vrolijk zomers uiterlijk. Een wapperende palmboom, een eindeloos wit strand of een inspirerende quote. Sowieso sfeer verhogend.

5. Heet water met citroen
Drink elke ochtend nadat je bent opgestaan en kop heet water met citroen voordat je gaat ontbijten. Pers een citroen uit en giet er heet water bij. Niet alleen krijg je Vitamine C binnen, maar het is goed voor de vertering en helpt toxins uit het lichaam te spoelen.

6. Ruik aan sinaasappel
Volgens een Braziliaanse studie is het ruiken aan een sinaasappel goed voor het verlagen van het stressniveau. Deelnemers aan het onderzoek werden blootgesteld aan een stressvolle situatie. De deelnemers die eerst aan een sinaasappel hadden mogen ruiken werden minder zenuwachtig en bleven kalmer dan de deelnemer die niet aan de citrusvrucht mochten ruiken.

7. Schep minder op
Ben jij het type dat altijd netjes haar bord leeg eet? Wanneer er minder op je bord ligt eet je minder, misschien heb je ook genoeg aan een minder grote maaltijd.

8. Lach, hard!
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat lachen goed voor je is. Het verlaagd de bloeddruk, verminderd stresshormonen, maar met lachen komt er endorfine vrij waardoor je je beter voelt. Hoe overtuigender de lach hoe beter.

9. Workout playlist
Zorg voor een lekkere playlist als je thuis een workout doet. Als de muziek geen lekker tempo heeft krijg je misschien de verleiding om even te stoppen om een ander nummer op te zetten. Zorg ervoor dat je playlist even lang is als de tijd van je workout. Vrolijke zomerse liedjes en je bent meteen in de stemming.

10. Exercise jar
Pak een spaarpotje en stop daar elke keer en euro in als je hebt gesport. Niet alleen is het motiverend om te zien hoe de munten in de pot groeien, maar aan het einde van de rit kun je jezelf heerlijk trakteren op een uitje in de zon.

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties