0

food 150Na een heerlijke zomer te hebben gehad met de nodige barbecues, late etentjes en natuurlijk alle ijsjes hebben we ons niet altijd gehouden aan gezond eten. Misschien heb je dit ook gemerkt toen je laatst weer eens op de weegschaal ging staan en er wat meer kilo bijstond dan voor de zomer begon.

Daarom hebben wij acht verschillende etenswaren voor jou uitgezocht die heerlijk zijn om van te smullen tijdens de laatste maand van de zomer, die ook nog eens perfect zijn voor als je die extra kilootjes kwijt wil en die jou de laatste warme dagen door helpen.

1. Komkommer
Deze groente heeft vele voordelen, het laat bijvoorbeeld je haar groeien en je huid stralen. Dit komt door de silicium en zwavel die hierin zitten. Daarnaast bestaat een komkommer voor 95 procent uit water dus als jij op een dag niet genoeg water binnenkrijgt, gebruik dan deze snack om genoeg te hydrateren.

2. Selderij
Als we zin hebben om te snacken grijpen we al gauw naar een zak chips. Heb je lekkere trek kies, dan kun je beter voor een stronk selderij kiezen. Dit wonderproduct zorgt ervoor dat de spieren relaxen die de aders omringen en dit resulteert in een lagere bloeddruk. Vind je selderij niet zo lekker? Doop het dan in hummus of een dip naar jouw keuze en snacken maar!

3. Watermeloen
Heb jij de pak koekjes al uit de kast gegrist, leg die dan snel terug en kies in plaats daarvoor watermeloen. Deze vrucht is lekker zoet van smaak en bestaat uit gezonde suikers. Ben jij verbrand tijdens jouw vakantie? Door de vele vitamine A en C helpt het ook nog eens je huid bij zonbeschadiging. Veel lekkerder dan het smeren van aftersun!

4. Courgette
Wil je de komende tijd caloriearm voedsel eten dan is de courgette een prima oplossing. Per portie bevat deze groente maar 20 calorieën en je kan hem bereiden als snack en avondeten. Het felle zonlicht is niet bepaald goed geweest voor onze ogen ondanks dat we braaf onze trendy zonnebril hebben gedragen. Courgette helpt het voorkomen van staar, dat opgelopen kan worden door UV straling van de zon.

5. Spinazie
Ben jij gek op salades en smoothies met het warme weer? Gooi dan bij beiden er eens verse spinazie doorheen en maak het af met toppings die jij zelf lekker vind. Kies vooral voor zoveel mogelijk kleur: dit zorgt ervoor dat het een bron van anti-oxidanten en vitamines wordt.

6. Amandelen
Dit is de perfecte snelle snack voor jouw middag of avond trek. Het ovale kleine nootje bevat super veel voedingsstoffen zoals calcium, vitamine E en foliumzuur. Dit helpt onder andere om jouw tanden, botten en haar sterk te houden en voorkomt diabetes.

7. Bessen
De verschillende soorten bessen, zoals, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en zwarte bessen, maken diëten een stuk minder moeilijk. Deze heerlijke zoetmakers zijn stuk voor stuk superfoods en zijn een bron van vezels en vitamine C. Bessen zijn heerlijk te combineren in jouw smoothie met natuurlijk spinazie (de eerder genoemde tip).

8. Zalm 
Dat vis een verstandig product is om te eten als je van jouw extra gewicht af wil, wisten we al. Kies bijvoorbeeld voor een stukje zalm tijdens jouw avondeten. Dit bevat veel omega-3 vetzuur; dit zijn gezonde hart vetten die goed zijn voor het verlagen van je bloeddruk en het verbeteren van jouw stofwisseling.

  • food

www.pinterest.com

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties