0

tips thumb 150We worden allemaal ouder en naarmate de jaartjes verstrijken, verschijnen de rimpeltjes. Natuurlijk zijn er de nodige hulpmiddeltjes zoals botox, maar hoe fijn is het als je die nare lijntjes gewoon kunt voorkomen.

Door de verkeerde routines en gewoontes zorg je er zelf voor dat je nog meer rimpels krijgt. Wij hebben 9 gewoonten voor jou op een rijtje gezet die je absoluut moet voorkomen als je je strakke huidje wil behouden.

1. Roken
Roken is de meest voorkomende oorzaak van rimpels ondanks dat de diehard rokers onder ons dit altijd zullen blijven ontkennen. Als je rookt, gooi dan gewoon nu je pakje weg en stop ermee! Geloof ons je zal een stuk minder last krijgen van lijntjes.

2. Eetgewoonten
Je bent wat je eet, luidt het gezegde en dit is ook echt terug te zien in jouw huid. Eet je veel suikers en veel vet dan merk je dit niet alleen aan je gewicht, maar je gaat er ook ouder van uitzien. Door de suikers wordt de elasticiteit in het gezicht slapper, wat zorgt voor fijne lijntjes. Schrap de suikers en koolhydraten en je huid zal je dankbaar zijn!

3. Alcohol 
Door alle dranken waar alcohol in zit, droogt je huid uit. Waarschijnlijk ziet jouw gezicht er ook minder fris uit in de ochtend na een avondje drinken. Door een overmatig alcoholgebruik zal je de elasticiteit in je gezicht kwijtraken door gebrek aan hydratatie en dit resulteert in rimpels.

4. Kauwgom
Door het regelmatig kauwen op een kauwgompje ontwikkel je een bepaald type rimpel die te zien is bij de onderkant van je mond. Ben jij een fanatiek kauwgombellen blazen fanaat? Deze gewoonte is het meest makkelijk op te geven om jouw huidje te sparen.

5. Make-up er niet vanaf halen
Als je gaat slapen met nog je make-up erop, vraag je haast om het krijgen van rimpels. De make-up en de verontreinigde stoffer die daarin zitten, hopen zich op in je poriën gedurende dag. Dit zorgt ervoor dat het collageen en elastine afbreekt. Het is heel erg belangrijk dat je je gezicht schoonmaakt voor dat je naar bed gaat, zodat de huid zich kan herstellen.

6. Knijpen
Niemand gaat vrijwillig met rijpe pukkels in haar gezicht de deur uit, maar knijp deze nooit  uit! Wacht tot ze uit zichzelf verdwijnen of gebruik natuurlijke producten om dit te stimuleren. Elke keer dat je aan je huid zit, zorg je voor blijvende schade zoals littekens en dus zelfs rimpels.

7. Gekke bekken trekken tijdens het opmaken
Wring jij je gezicht ook in allerlei vreemde posities tijdens het opdoen van je make-up? Zoals je mond wagenwijd open en je wenkbrauwen optrekken tijdens het aanbrengen van mascara op je wimpers. Probeer je gezicht in de positie te laten zoals andere jou zien, ook tijdens het opbrengen van eyeliner en al het andere make-up.

8. Niet insmeren met zonnebrand
Smeer jij je braaf in als je een dagje gaat bakken op het strand maar vergeet je je huid te behandelen tijdens een festival? De huid hoeft maar een paar minuten blootgesteld te worden aan de zon en collageen wordt al afgebroken én dit resulteert in rimpels. Gebruik altijd zonnebrand op je gezicht, als de zon schijnt maar ook als het regent, en gebruik minimaal SPF 30.

9. Slapen
Als je met je gezicht op het kussen slaapt kan dit ervoor zorgen dat je er rimpels aan overhoudt. Gebruik een satijnen kussensloop waar je hoofd makkelijk over glijdt of slaap op je rug.

  • fb2f7296329e34222b80e1541ad58ebe

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties