0

Eindelijk! Het is zover: je hebt de laatste afspraken gehad, je out of office tevreden aangezet en voorlopig hoef je even he-le-maal niets. Behalve op vakantie dan! Want je reiskriebels draaien op volle toeren en het wordt tijd om eens heerlijk te ontspannen en nieuwe plekken, geuren en culturen te ontdekken. Of je nou een paar dagen Ibiza pakt of op wereldreis gaat: met deze essentials in je handtas wordt je vakantie een feest!

"Kasjmier is behalve chique en elegant ook nog eens perfect om je warm te houden"

1. Een grote kasjmieren sjaal
In vliegtuigen daalt de temperatuur na het opstijgen al snel naar Noordpool-temperaturen. Helemaal niet fijn als jij nog een paar uur moet wachten voor de tropische zon je verwelkomt in het paradijs. Door een lekkere sjaal mee te nemen, hoef jij geen uren te rillen als de temperatuur zakt, maar blijf je lekker warm in je sjaal die je ook als dekentje kunt gebruiken. Kasjmier, de fijnste en meest exclusieve wolsoort ter wereld, is behalve chique en elegant ook nog eens perfect om je stylish warm te houden, niet alleen in het vliegtuig, maar ook op die iets koudere avonden aan het strand of op het terras. Repeat heeft mooie exemplaren in haar collectie en ook het Amerikaanse White + Warren maakt het kiezen moeilijk.

2. Een goed boek
Je maakt er door het jaar heen zelden tot nooit meer tijd voor: een boek lezen. Voor je werk lees je vaak al meer dan je wilt en als je thuis op de bank ploft, is Netflix of een tijdschrift net wat verleidelijker. Toch geeft het lezen van een lekker boek niet alleen een ultiem vakantiegevoel, het zorgt er ook nog eens voor dat je binnen een paar minuten volledig ontspant en je stress vaarwel zegt: een perfect begin voor je reis dus. Word je onrustig als je tijdens je paar verdiende dagen rust zelfhulpboeken gaat lezen en borrelen de ideeën als je met een managementboek op je bedje ligt, kies dan eens voor een spannende thriller of een roman. Succes verzekerd!

“Het lezen van een lekker boek zorgt niet alleen een ultiem vakantiegevoel, je ontspant ook nog eens volledig binnen een paar minuten"

3. Een muziekbox
Er is niks zo lekker als ’s ochtends wakker worden met je eigen muziekje op de achtergrond of ’s middags bijkomen op het strand met je favo tunes. Het geluid van je telefoon laat vaak te wensen over, maar met een klein draagbaar boxje heb je dat probleem snel opgelost en geniet je overal van de juiste sfeer. Zin in een spontaan feestje? Met een draai aan de volumeknop is dat geregeld! Deze van Bose blijft een van de favorieten die je - ook met een beschermingshoesje - zo in je strandtas meepakt.

4. Go video: GoPro
Wil jij je avonturen vastleggen, dan is een fotocamera onmisbaar, maar vaak werkt die van je smartphone net zo goed als de veel duurdere en zwaardere opties. Een goede manier om je vakantie eens op een andere manier vast te leggen, is door er eens spetterend filmpje van te maken. De GoPro past gemakkelijk in je handtas, is superlicht en neem je dus eenvoudig mee op al je avonturen (zelfs onderwater). Vervolgens edit je jouw beelden automatisch met de handige app en voor je het weet, laat je je vrienden en familie meegenieten van je avonturen en heb je thuis ook iets leuks om naar terug te kijken (zonder dat je uren kwijt bent aan al die fotoboeken waar je toch nooit meer naar kijkt).

"De GoPro past gemakkelijk in je handtas, is superlicht en neem je dus eenvoudig mee op al je avonturen (zelfs onderwater)"

5. Parfumsticks
Ook op vakantie wil je je favo geur liever niet achterlaten, maar onderweg zijn die zware glazen flesjes niet handig en in het vliegtuig zelfs verboden. Dat los je op met de handbagagevriendelijke parfums in vaste vorm. De sticks of doosjes veeg je even langs je hals en polsen en je ruikt heerlijk fris in een handomdraai: zonder gedoe. Fijne vakantie!

Tekst: Joyce Spijker
Illustratie: Sophie de Ruiter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties