0

Met de vele uren die ik, en jij waarschijnlijk ook, doorbreng at the office is het vinden van de juiste business looks iets waarmee je dagelijks de dag al met 0 - 1 achterstand ingaat en je het huis verlaat in blinde paniek en een omgekeerde kast op je bed. Je bent (bijna) elke dag op die workfloor te vinden en je wilt wel het juiste naar je collega’s, zakenpartners of klanten uitstralen. Aan de ene kant wil je opvallen en jezelf laten zien maar aan de andere kant moet ook allemaal weer niet too much. Ja, ja, it's a tough job.

"Natuurlijk zijn de looks borrelproof zodat je er rechtstreeks mee door kan naar de vrijmibo"

Om het allemaal wat makkelijker te maken, heb ik een paar leuke setjes voor je samengesteld waarmee je het kantoor stijlvol betreedt met power en eigen twist. Natuurlijk heb ik geen 9 tot 5 attitude en denk ik verder: de looks zijn borrelproof zodat je er rechtstreeks mee door kan naar de vrijmibo. Ik heb drie verschillende businesslooks samengesteld, omdat elke situatie anders is en het altijd goed is om je kleding aan te passen aan de persoon of het doel van de meeting.

Job Hunter

The Job Hunter
Om mee te beginnen, the job hunter: Een sollicitatie an sich is al best pittig en daar komt dan ook nog die outfit-stress bij. Je wilt er niet over nadenken en nonchelant iets aanwapperen. Maar lets face it. Het is bijna belangrijker dan je CV. Haha, grapje met kerntje van waarheid. Hoewel het natuurlijk verschilt op welke functie en bij welk bedrijf je solliciteert denk ik dat je met deze outfit niet snel de plank misslaat. Een rok is altijd classy en goed (mits niet te kort ;-). Onder deze prachtige leren midirok van Leon & Harper kan je toekomstige baas in ieder geval niet koekeloeren, de rok valt net over de knie en is daarom officeproof, maar laat daarnaast ook zien dat je een pittige uitdaging niet uit de weg gaat, want dit is een statement rok net even anders is en staat voor Franse klasse. Combineer de rok met deze heerlijke trui van Alchemist en stoere veterlaarsjes van Anonymous om die sophisticated doch relaxte uitstraling te creëren. Ik zeg sollicitatieproof voor de niet al te heftige corporate job. Ben je bang voor een opvlieger of zweetaanval, of vind je de trui te casual? Stijl de rok dan af met een mooi zwart blouse en go get them. Op zwart zie je ook geen vlekken ;-)

Cute Collegue

"Als je dan uiteindelijk die leuke functie hebt bemachtigd, wil je natuurlijk niet meteen afzakken naar het verleidelijke grijze joggingspak"

The Cute Colleague
Als je dan uiteindelijk die leuke functie hebt bemachtigd, wil je natuurlijk niet meteen afzakken naar het verleidelijke grijze joggingspak en moet je dit stylishe startniveautje even proberen vast te houden. Het is altijd leuk om je outfit een flirty touch te geven. Bij mij op kantoor werken alleen maar heel veel hele leuke meisjes. Dus ik flirt alleen met Albert en Postnl... Een item waar je het wat bij mij betreft altijd goed mee doet is een mooie flared jeans, zoals deze van Current/Elliot. Of zoals op het plaatje de broek met ritsjes van Rabens. Draag hierop een bijzonder mooie witte blouse van Astrid Elisee, deze valt echt prachtig en straalt klasse uit. Gewassen zijde, (mag in de wasmachine ook al ziet ie eruit als een stomerij blouse!) top kwaliteit en perfecte business / fashion combi. De professionals vinden 'm mooi, de fashionista's pikken 'm er meteen uit. Dat geldt ook voor deze top haklaarsjes van Anaki. Comfortabel genoeg om een tramhaalsprintje mee te trekken, of de ups and downs van de kantoortrappen te overleven, maar hoog genoeg voor long sexy legs en powerrrr. De feminine, flirty maar ook zeker zakelijk genoeg look. In de winter gooi je er een lekker warm vest van Pomandere over. Want van alleen typen worden we niet warm. Krijg je kippenvel van de prijs? Ga dan voor deze office slash everywhere basic chic best-seller van Selected Femme: The Darla, hij is er in verschillende kleuren. En doet het goed bij iedereen. Ook at 9straatjesonline HQ. 

Power suit

"Met dit allerbeste pak ever heb je geen podium meer nodig. Dit donker (heel donker) blauwe pak van Amator werkt up-lifting van zichzelf"

The power suit 
Op sommige dagen moet je er gewoon staan: je gaat een grote klant binnenhalen of een belangrijke presentatie geven. Let eens op wat het dragen van een echt mooi pak met je (zelfvertrouwen) kan doen. Met dit allerbeste pak ever heb je geen podium meer nodig. Dit donker (heel donker) blauwe pak van Amator werkt up-lifting van zichzelf. Stevige vorm, maar zit super lekker, klassiek donkerblauw maar wel een leopardtextuurtje in de stof. Mega subtiel maar net die twist. We geven er zelfs baangarantie bij. Een waar investment ensemble. Deze klassieker ademt daadkracht, hoog IQ en beschaafdheid uit maar wel net met alle moderne stijltwistjes (zoals de stof en schnitt) die je wilt als well dressed smarty pants. De broek alleen met blouse werkt ook top. Jasje alleen met spijkerbroek en mooi pumpje staat ook super. Maar deze zeer gewilde klassieke loafer van G.H. Bass is ook helemaal office now. Met dit pak heb je de deal al bijna binnen. En wanneer je dit vervolgens direct wil gaan vieren is er in ieder geval geen outfit-change nodig want dit pak is ook top voor feestjes en feestdagen. Work hard and play a little harder! Succes met je onderhandelingen (ook aan de telefoon :-) Maar dat zit wel snor. 

Tekst en beeld: Valerie van der Meer

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties