0

Je kent het wel: je hebt net dat nieuwe truitje aan, vliegt er een klodder mayonaise op. Of je trekt een schone jeans aan, giet je koffie over je broek. Niet handig!

Soms krijg je de vlekken er helaas niet meteen uit in de wasmachine. Maar vandaag komt ILFN to the rescue, we geven je vijf tips om vlekken uit kleding te halen!

1. Vetvlekken
Een vettig gebakken aardappeltje op je blouse gevallen, of een veeg lipgloss op je rokje? No worries! Strooi wat bloem of maïzena op de vlek, die absorberen vet. Laat het een aantal minuten zitten, verwijder het dan en giet vervolgens vloeibaar afwasmiddel op de vlek. Ook even intrekken, uitspoelen en vervolgens wassen zoals gebruikelijk. Bye, bye, vetvlek!

2. Stuifmeel
Leuk, zo’n nieuwe bos bloemen in je huiskamer, maar een beetje jammer van al het stuifmeel dat nu op je trui zit van het neerzetten van de vaas. Ga niet lopen boenen of schrobben, maar pak de stofzuiger erbij! Je zuigt zo vanzelf al het poeder weg en drukt het niet dieper de stof in. Geen stofzuiger bij de hand? Plakband kan ook!

3. Koffie
Plens! Daar gaat je versgezette bakkie over je schone broek. Doe meteen je broek uit (oké, we geven toe, dit is een beetje moeilijk als je op kantoor zit) en laat de vlek zeker een uur weken in een liter water met een eetlepel azijn en een theelepel vloeibaar wasmiddel. Daarna de wasmachine in en weg is de koffievlek.

4. Wijn
Ook een herkenbare: je bent iets te scheutig met die lekkere rode wijn en er vliegen wat druppels (of meer) op het lichte tapijt van de vriendin waar je de drankjes aan het wegklokken bent. Of nog erger: over haar nieuwe jurkje. Meteen doen: een flinke laag zout op de vlek! Het zout absorbeert de rode wijn. Laat zeker een uur zitten en haal de laag er dan af met een vochtig doekje. Je zult zien dat de vlek veel minder donker is geworden.

5. Inkt
Charming, zo’n blauwe streep in je blouse. Er zijn een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die helpen tegen inktvlekken. Zo kun je tandpasta proberen, maar ook zachtjes boenen met (koffie)melk. Een erg hardnekkige vlek? Laat het dan even weken in de melk. Met weer een parelwit blousje als resultaat!

Kate Moss, hier aan de hand van fotograaf Mario Testino, kan wel wat vlekkentips gebruiken!

Ooooooops!

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties