0

TIPS 10 tips voor een bikini body!Het hele jaar door snoepen en eten we lekker waar we zin in hebben. Maar als we erachter komen hoe snel de tijd gaat en hoe snel we ons alweer in een bikini moeten hijsen, krijgen we het Spaans benauwd.

Een leuke bikini is niet het enige wat je nodig hebt om op het strand te schitteren, je body moet natuurlijk helemaal in shape zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je een summer proof lichaam krijgt zonder er al te veel aan te moeten doen? Hieronder lees je tien gouden tips om jezelf klaar te stomen voor de zon!

1. Water, water, water
Je hoort het vast al je hele leven, maar water drinken is écht goed voor je. Het zorgt voor zuivering van je lichaam. Je zult direct resultaat zien, want je valt ervan af én (bonus!) je huid zal er meer van stralen. Meer zin in iets warms? Groene thee mag ook of warm water met citroen.

2. Ontbijten
Het eerste wat je tot je neemt op een dag, zorgt ervoor dat je verbranding wordt gestimuleerd. Bovendien zorgt het ervoor dat je niet gaat snoepen en dat is natuurlijk cruciaal om lekker strak in je vel te zitten.

3. Zes maaltijden per dag
Het klinkt vast raar en nu lijkt het net of je de hele dag door moet eten, maar in feite is dat ook zo. Je eet drie grotere maaltijden tijdens het ontbijt, de lunch en het avondeten (niet zo groot als normaal) en drie tussendoortjes. Hierdoor zul je niet in één keer heel veel eten, maar smeer je het meer uit over je dag. Als je dan ook nog eens je eten goed kauwt en rustig eet, zorgt het ervoor dat je sneller verzadigd bent.

4. Doelen stellen
Stel duidelijke doelen voor jezelf! Wanneer je een doel voor ogen hebt, heb je iets om naartoe te werken. Dit zorgt ervoor dat je geprikkeld raakt om je doel te halen en je een boost krijgt wanneer het je ook echt is gelukt. Je kunt het best één kilo per week aanhouden; dat is haalbaar en daardoor merk je dat je langdurig van je strakke velletje kunt genieten. Te snel afvallen is daarbij trouwens niet goed. Daardoor verlies je meer vocht dan wat je echt wil, namelijk vet.

5. Skippen
Sommige ingrediënten lijken gezond, maar werken niet echt mee aan een strak lichaam. Alcohol, suiker en vet zijn sowieso no go’s, maar ook zogenaamde witte koolhydraten kun je beter vermijden. Denk hierbij aan pasta, wit brood en witte rijst.

6. Neem de trap!
Als je op je werk al de hele dag stil zit, kan het zeker geen kwaad om de trap te nemen. Natuurlijk is het makkelijker om de lift in te stappen in plaats van al die traptreden te beklimmen, maar het is een goed alternatief wanneer je niet veel tijd hebt om te sporten! In het begin zal het moeizaam gaan, maar je wordt er snel getraind in.

7. Krachttraining
Neem drie keer per week de tijd om krachttrainingen te doen. Om écht resultaat te boeken, doe je daarnaast nog twee keer per week cardio trainingen.

8. Eetdagboek
Om er echt bewust van te worden wat je op een dag eet, is het verstandig om een dagboekje bij te houden. Na elke maaltijd schrijf je op wat je tot je hebt genomen en het belangrijkste daarbij is natuurlijk eerlijk zijn.

9. Klein bord
Eet van een klein bord. Het zorgt ervoor dat je minder op kan scheppen en dat opscheppen heb je na hooguit twee keer ook wel weer gehad. Uiteindelijk eet je dus minder.

10. Push-ups 
Wat vaak vergeten wordt, zijn de armen. Hoe skinny je ook bent, als je je armen niet traint, heb je binnen no time flubberende exemplaren. Bouw het rustig op en zorg er voor dat je het regelmatig blijft doen.

Het jaloersmakende bikini lichaam van Doutzen Kroes.

Het jaloersmakende bikini lichaam van Doutzen Kroes.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Carolien Tsao)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties