0

eten 150De zomer komt er weer aan en dat levert bij veel vrouwen stress op. Iedereen wil er natuurlijk zo goed mogelijk uitzien in bikini en zelfverzekerd over het strand paraderen. Daarom hebben wij tien ultieme manieren voor je gevonden om zo snel mogelijk lichaamsvet te verbranden.

1. Minder met suiker
Suiker is een enorme boosdoener als het aankomt op overgewicht. In de ochtend veroorzaken suikers in bijvoorbeeld brood, crackers en zoet beleg onmiddellijk een stijging in de bloedsuikerspiegel. Hierdoor komt er meer insuline vrij dat de bloedsuikerspiegel doet dalen onder het normale niveau. De insuline verwijdert de suiker uit het bloed en verandert het overschot in vet.

2. Eet gezonde vetten
Wie denkt dat vetten ongezond zijn, heeft het mis. Vet is namelijk onmisbaar als brandstof en bouwstof voor het lichaam. Kies wel voor onverzadigde vetten, want dit verkleint weer de kans op hart- en vaatziekten. Producten waar gezonde vetten inzitten zijn bijvoorbeeld noten, avocado, olijven, plantaardige oliën en vette vis.

3. Geen witte koolhydraten
Witte koolhydraten wil zeggen wit brood, witte pasta, witte rijst enz. Deze koolhydraten zouden sneller worden opgenomen, een hogere insulinepiek geven en dus sneller worden omgezet in vet. Kies hierbij voor een volkoren variant, dan zit je sowieso goed.

4. Twee tot drie liter water per dag
Laat frisdrank en zoethoudende drankjes staan en kies in plaats daarvan voor water. Door veel water te drinken wordt het voedsel in je lichaam sneller omgezet in energie en het zorgt ervoor dat je makkelijker vet verbrand.

5. Hou stress onder controle
Veel stress is voor niemand goed, maar zorg dat het niet de overhand krijgt. Veel stress zorgt er namelijk voor dat je stresshormonen aanmaakt en die zorgen weer voor meer vetopslag binnen het lichaam. Een korte uitleg: stresshormonen zijn erop gericht het lichaam energie te geven om actie te ondernemen. Daarvoor zijn grote hoeveelheden glucose in het bloed nodig. In stressvolle periodes lijdt dit meestal niet tot lichamelijke actie, waardoor de glucose wordt opgeslagen als vet in plaats van energie.

6. Eet groene bladgroenten
Groene bladgroenten zijn erg belangrijk voor het lichaam. Denk hierbij aan spinazie, andijvie en sla. De bladgroenten zijn een rijke bron van oplosbare vezels en niet-oplosbare vezels (goed voor de spijsvertering). Ook zijn deze groenten supergezond vanwege de hoge concentraties vezels, vitamines en mineralen.

7. Eet magere eiwitten
Bij magere eiwitten kun je denken aan avocado, linzen, quinoa en amandelen. Dit voedsel bestaat uit plantaardige eiwittenbronnen en is gezonder dan normale eiwitten. Kies dus altijd voor magere bronnen van eiwit, anders zul je meer vet en daarmee ook meer calorieën binnenkrijgen.

8. Lichaamsbeweging
Dit spreekt natuurlijk voor zich. Veel lichaamsbeweging zorgt voor een hoge vetverbranding en je kunt er veel calorieën mee verbranden. Is de sportschool niks voor jou? Kies dan voor alternatieven zoals hardlopen of zwemmen.

9.  Verse citroen in warm water
Citroensap zorgt ervoor dat je maaltijden sneller verteren. Door het zuur van de citroen gaat je stofwisseling sneller werken en daarnaast krijgen je darmen ook nog eens een goede schoonmaakbeurt. Ook zorgt het zuur voor een mindere drang om te snacken.

10. En misschien wel de belangrijkste tip: hou van het lichaam dat je hebt terwijl je werkt voor het lichaam dat je wil
Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je altijd goed voor je lichaam zorgt. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt, niet té veel alcohol drinkt en voldoende beweegt. Als je dit combineert met alle bovenstaande tien tips, ben je binnen no time bikiniproof.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties