0

cara 150Vandaag liet het mooie weer ons even in de steek, maar vanaf morgen laten die zonnestralen zich gelukkig weer volop zien! Hartstikke fijn natuurlijk, maar wat wij soms minder vinden is dat het soms zo warm is dat onze make-up spontaan wegsmelt door de hitte.

Om hier voortaan een stokje voor te steken, hebben we de vijf ultieme tips gevonden waarmee die make-up perfect blijft zitten!

1. Gebruik een goede primer
Een primer is ervoor gemaakt om te zorgen dat je make-up goed blijft zitten. Om niet het gevoel te ervaren dat je dikke lagen over elkaar heen draagt, is het handig om een lichte primer te kiezen. Nog beter is een primer die je huid meteen verfrist als je hem aanbrengt.

2. Bescherming en voorbereiding
Met een vettige huid zal je make-up in de zon nog sneller uitlopen. Reinig je gezicht grondig voordat je make-up aanbrengt. Gebruik een zonnecrème (met voldoende beschermingsfactor) om je gezicht te beschermen. Een alternatief is hiervoor een dagcrème met ingebouwde zonnefilter. Bronzing powder zorgt ervoor dat je gezicht niet gaat glimmen en je krijgt een mooi glanzend effect. Gewoon een beetje poeder aanbrengen en je ziet er stralend uit!

3. Waterproof make-up
Verschillende make-up merken hebben zogenoemde ‘fix’ producten. Deze worden gebruikt onder je make-up, ze zorgen ervoor dat je make-up beter blijft zitten! Zo heb je ‘fix’ producten voor je ogen, lippen, gezicht en mascara. Waterproof make-up heeft als voordeel dat de producten goed hechten en niet meteen met water te verwijderen zijn. Gebruik om de make-up te verwijderen removers die een oliebasis bevatten, deze zijn vaak wat agressiever. Zo is de make-up gemakkelijk van je gezicht te verwijderen.

4. Make-up koel bewaren
In de volle zon kan make-up smelten en de kwaliteit van cremes gaat snel achteruit. Smeer geen producten op je gezicht als er een olieachtig laagje op staat. Dan is het echt aan vervanging toe. Bewaar je kostbare beautyspulletjes niet in de zon (of in je handtas als die in de volle zon staat!)

5. Hydrateer
Zorg ervoor dat je voldoende vocht binnenkrijgt door veel thee en water te drinken, maar gebruik ook een vochtverzorgende foundation wanneer je met veel droge lucht te maken hebt. Op een goed gehydrateerde huid blijft make-up beter op zijn plaats.

  • cara 500

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties