0

TIPReis je regelmatig voor werk, dan is het belangrijk dat je kleding net zo kreukloos uit je koffer komt als dat het de avond ervoor erin ging. Ook is het belangrijk dat je snel van plek naar plek kunt reizen en dat je voorbereid bent op allerlei situaties. Zakelijke lunch, fancy etentje? Weet wat je gaat doen en maak een plan.

De vijf belangrijkste punten opeen rijtje.

1. Een goede koffer is een investering waard
Een stevige en handbare koffer is key. Wanneer je over het vliegveld crost of over het perron met in de ene hand magazines en je favoriete latte is het wel zo gemakkelijk als je koffer lekker meerolt en zich gemakkelijk tussen de menigte laat rijden. Vier wieltjes zijn de beste optie en houdt het gewicht van de koffer in de gaten voor je tot aanschaf overgaat. Een koffer die leeg al vijf kilo weegt is misschien niet zo handig.

2. Wees voorbereid
Doe je kleren bovenop die je als eerste denkt de gaan dragen en verdeel andere belangrijke spullen in zakjes en zorg ervoor dat je beautyproducten van mini formaat zijn. Zorg voor een klein naaisetje, een roller die pluisjes van je kleren haalt en een tasje met medicijnen. Vergeet ook adapters niet, mocht je ergens naartoe gaan waar er andere stekkers worden gebruikt en zorg voor een nekkussentje en klein dekentje. Zo kun je uitrusten tijdens het reizen.

3. Pak veelzijdige kleding in
Je hebt een kleine koffer bij je dus zorg ervoor dat de kleding die je meeneemt gemakkelijk te combineren is, maar ook geschikt is voor de trip. Voor de reis zelf kies je voor laagjes die je onder een klassieke sweater draagt. Verder pak je een blouse in dat te combineren is met een blazer en jeans, maar wat ook past bij een pencil skirt. Een paraplu is niet handig, maar met een hoed zit je altijd goed. Een hoed is stijlvol met regenachtig weer, maar ook als de zon schijnt. Een grote sjaal is handig, maar ook lekker voor in het vliegtuig als het kouder wordt.

4. Lichte en compacte kleding
Denk aan de stof van de kleding die je inpakt. Heerlijk warm die grote knit, maar grote kans dat je koffer in één klap vol zit. Denk ook aan kleding die niet makkelijk kreukt te dragen is bij verschillende temperaturen.

5. Plan
Pakken voor een werktripje vereist enige organisatie skills. Bekijk vooraf het weer op de bestemming en bekijk de afspraken in je agenda. En, waar je ook naartoe gaat, met één paar schoenen red je het niet. Sneakers, ballerina’s, hakken en enkellaarsjes zijn noodzakelijk bij elke businesstrip.

  • BP_24970465

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties