0

krultang tip 150Zijn jouw curls vaak of te stijf of juist veel te slap en met één windvlaag er alweer uit? Heb jij ook moeite met het creëren van de perfecte krullen in jouw haar en vraag je je telkens af hoe de celebs dit wel voor elkaar krijgen?

Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet zodat jij vanaf nu altijd de perfecte krullen kunt krijgen die Pinterest waardig zijn!

1. Het formaat van je krultang
In krultangen heb je verschillende diktematen en deze bepalen ook wat voor look je krijgt. De dunnere tangen zorgen voor kleine stijve krulletjes en dit formaat is geschikter als je kort haar hebt. Heb jij lange manen, kies dan voor een wat dikkere tang zodat je golvende en lossere krullen krijgt.

2. Je bereidt je haar niet voor
Als je aan de slag gaat met een krultang zorg ervoor dat je een serum gebruikt dat jouw haar tegen de hitte beschermt, dit is noodzakelijk! Je lokken moeten volkomen droog zijn, als je een hete tang gebruikt op vochtig haar kan dit zelfs leiden tot het afbreken van jouw manen. Dit wil je natuurlijk absoluut niet hebben!

3. Je krult het haar de verkeerde richting in
Deze fout wordt door heel veel mensen gemaakt. Zorg ervoor dat je één richting opgaat tijdens het krullen. Het mooiste resultaat krijg je als je krult van het gezicht af. Denk eraan dat bij beide kanten van je gezicht een andere richting vereist is. Hou de tang niet te dichtbij; voor je het weet heb je een lelijke brandwond op je gezicht.

4. Je draait de tang verkeerd in
Veel dames klippen eerst het haar vast in de krultang en draaien dan pas het haar in, dit is niet de juiste manier. Wil jij meer volume creëren en dat de krul ook langer blijft zitten, doe het dan andersom. Krul eerst jouw manen in en maak het dan pas vast aan de krultang.

5. Je krult te veel haar tegelijk
Eén van de belangrijkste dingen die je moet onthouden als je bezig bent met krullen, is dat je kleine plukjes stuk voor stuk krult. Als je grote stukken tegelijk wil doen, verdeelt de hitte zich niet goed wat resulteert in slappe krullen die binnen no time eruit zullen zijn.

6. Het haar is te lang in contact met de krultang
Het is algemeen bekend dat hitte niet bepaald goed is voor het haar, maar toch blijven we druk in de weer met onze föhn, stijltang en krultang. Let erop dat de tang niet langer dan 10 seconden in contact is met jouw haar. Niemand zit te wachten op verbrande uiteindes!

7. Je gaat te snel aan de slag met je krullen
Als je net jouw pluk haar hebt gekruld ga er dan niet meteen aanzitten. De krul heeft eerst tijd nodig om af te koelen, dus wacht ongeveer 15 minuutjes voor je met jouw handen erdoorheen gaat.

8. Je maakt de tang niet schoon
Net als alle andere tools die je dagelijks gebruikt, is het noodzakelijk dat je minstens eens in de week jouw krultang schoonmaakt. Hier zijn speciale middelen voor en het voorkomt dat jouw prachtige lokken uitdrogen.

  • krultang tip

(Beeld: http://www.pinterest.com)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties