0

Celebrity Tweets 11-06-2013.Je hebt een lange week achter de rug en hebt écht behoefte aan een momentje voor jezelf. Daarom besluit je lekker in een warm bad vol bubbels en schuim te duiken met een tijdschrift, een kaarsje, een rustig muziekje op de achtergrond en natuurlijk een masker op je gezicht.

Vaak gebruiken we dan een maskertje van de drogist. Die maakt je gezicht na afloop wel wat zachter, maar echt een verschil in de conditie van je huid op lange termijn merk je nagenoeg niet. Ook zitten er een heleboel chemische stoffen in en maar weinig ‘echte’. Koop je een yoghurtmaskertje, dan is er maar weinig kans dat je ook echt yoghurt in de ingrediëntenlijst terug kunt vinden. Bovendien betaal je ook nog eens zo’n twee euro voor een zakje die je maar één keer kunt gebruiken.

Nee, dat kan natuurlijk veel beter én goedkoper. Daarom hebben wij een aantal middeltjes voor je op een rijtje gezet die je op zichzelf of in combinatie met elkaar kunt gebruiken om je eigen natuurlijke gezichtsmasker te maken. Het beste is nog dat je alle producten vast al in de keuken hebt liggen. Lees je mee?

1. Heeft jouw huid echt behoefte aan hydratie? Smeer er dan een beetje olijfolie op en je droge velletje is als sneeuw voor de zon verdwenen.

2. Komkommers zijn vaak redders in nood. Heb je een hele erge huilbui gehad en moet je je rode, opgezwollen ogen echt verbloemen? Of is je huid enorm verbrand en zie je er uit als een kreeft? Leg een schijfje komkommer op je ogen of op de verbrande huid, relax een paar minuutjes en dan is het vast al een stuk minder erg.

3. Heb jij veel last van rode plekjes in je gezicht? Probeer dan eens dit trucje: zet groene thee (wel het liefst natuurlijke) en laat dit helemaal afkoelen. Volg je normale reinigingsritueel en spoel vervolgens je gezicht af met de koude thee. Dit kalmeert je huid.

4. Een ander goed ingrediënt is eiwit (dus niet eigeel!). Dit zorgt voor een gladde, egale huid. Dit is natuurlijk niet zo lekker om zo op je gezicht te smeren, dus is het een goed idee om dit te mixen met één van de andere middeltjes/

5. Heb jij last van pigmentvlekjes? Doe er dan wat citroen op. De zuren in de citrusvrucht werken namelijk als een bleekmiddel, waardoor die donkere plekjes worden opgelicht. Je kunt het ook gebruiken tegen een uitgedroogde huid, maar hier geldt wel: niet te vaak, niet te lang en niet te veel, want dan gaat het irriteren.

6. Havermout is niet alleen goed voor je inner body maar ook voor je looks. Havermout kalmeert je velletje namelijk.

7. Werk jij in een kantoor met een sterke airconditioning en heeft je huid een oppepper nodig? Een bananenmasker is dan een goede keuze, want bananen werken vochtinbrengend.

8. Wil jij die puistjes en mee-eters voor eens en voor altijd uit je leven bannen? Doe dan wekelijks een maskertje met yoghurt op je gezicht. Yoghurt heeft namelijk een reinigende werking.

9. Honing staat bekend als een natuurlijk antibioticum. Daardoor helpt het wondjes genezen en bestrijdt het ontstekingen in je huid.

10. Heb je nog aardbeien liggen maar zijn ze niet meer zo mooi? Top! Aardbeien verkleinen namelijk je poriën en ze reinigen een vette huid.

Miranda Kerr houdt ook graag maskeravondjes

Miranda Kerr houdt ook graag maskeravondjes

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties