0

Celebrity Tweets 17 03Heb jij je ook wel eens afgevraagd wat al die onuitspreekbare ingrediënten in je dagcrème en gezichtsmaskers precies zijn? En vind jij al die smeerseltjes ook altijd zo duur?

Dan is het een goed idee om zelf je producten te maken. Zo weet je precies wat er in zit en kun je het zo prijzig maken als je zelf wilt. Maar wat moet je dan gebruiken voor welke type huid? Wij hebben een DIY recept voor een gezichtsmasker tegen acne voor je. Deze bestaat uit:

1. Eén aardbei (zonder kroontje)
2. Eén eetlepel Griekse yoghurt
3. Eén theelepel honing
4. Eén theelepel suiker

Plet de aardbei, voeg alles samen en smeer het mengsel op je gezicht, nek en decolleté. Vervolgens relax je een kwartiertje en masseer je het masker er met een circulerende beweging in. Dit doe je zodat je je gezicht scrubt (met de aardbeipitjes en de suiker). Daarna is het tijd om het er af te halen met een beetje warm water en ben je klaar! Wie zegt er dat een kant-en-klaar masker altijd sneller is?

Waarom werkt dit tegen acné? De fruitzuren in de aardbeien en de melkzuren in de yoghurt zorgen ervoor dat je dode huidcellen op een zachte manier worden afgebroken, terwijl het scrubben met de suiker en de aardbeienpitjes de rest van de dode celletjes aanpakt. De honing werkt op twee manieren; het hydrateert je velletje en maakt het daardoor zacht én dankzij de antibacteriële werking worden toekomstige break outs voorkomen.

  • Celebrity Tweets 17 03
    Jessie J neemt ook graag een maskertje om haar huid een oppepper te geven

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties