0

AnnaSophia Robb stops by ULTA Beauty.Het mag ondertussen wel bekend zijn dat iedere dag je haar wassen niet bepaald een must is. Je haar beschadigt en droogt uit, omdat de reinigers in een shampoo je lokken ‘strippen’ van alle oliën.

Toch wil je natuurlijk ook niet met vet haar rondlopen. En de oplossing daarvoor is droogshampoo! Dit spuit je op je manen tussen de wasbeurten door en dan kan je er weer even mee vooruit.

Droogshampoos zijn helaas wel vaak heel erg duur en chemisch. Zo zitten er chemische stoffen in de fles om het poeder er uit te krijgen en zit er vaak alcohol in. Wij hebben een manier voor je gevonden om zelf op een volledig natuurlijke manier droogshampoo te maken. Lees je mee?

1. Het eerste wat je nodig hebt is maizena. Maizena is maiszetmeel en dat is héél erg fijn van structuur. Daardoor kun je het beter over je haar verdelen en krijg je het er ook weer makkelijk uit. Maiszetmeel heeft dezelfde werking als droogshampoo: het absorbeert het vet uit je haar.

2. Voeg een beetje cacaopoeder bij de maizena en schep de poeders door elkaar. Deze stap kun je overslaan als je een blondine bent, want het voegt kleur toe aan de droogshampoo zodat je geen witte waas op je bruine lokken krijgt.

3. Je haar ruikt vaak niet zo fris als het vettig is. Voeg dus een druppeltje etherische olie aan je mengsel toe. Iets fris als pepermunt of citroen is bijvoorbeeld lekker.

4. Roer alles door elkaar, smeer wat droogshampoo over je haaraanzet (door een beetje op je borstel of poederkwast te doen en dit rechtstreeks op je hoofd te smeren of door wat met je handen aan te brengen) en you’re good to go!

Hoeft de droogshampoo van jou niet helemaal natuurlijk te zijn? Dan kun je ook een beetje parfum of body splash aan de maizena toe voegen. Hier zit namelijk alcohol en parfum in, wat ervoor zorgt dat je haar een beetje uitdroogt (en dus minder vet is) en lekker gaat ruiken. Je krijgt met dit mengsel een natte substantie die terwijl het opdroogt je haar ontdoet van het vet. Het voordeel hiervan is dat je het in een spuitfles kunt stoppen, wat een stuk makkelijker aanbrengt.

AnnaSophia Robb van The Carrie Diaries is ook gek op droogshampoo

AnnaSophia Robb van The Carrie Diaries is ook gek op droogshampoo

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties