0

150 CarrotHet klinkt misschien een beetje duf en vies…worteltjestaart, maar deze cake maakt niet voor niets z’n comeback. Hij is super lekker en ook nog eens best wel gezond, tenminste als je dan al een stukje taart gaat eten kun je maar beter voor de carrot cake gaan.

In ieder koffie tentje en elke hippe coffeecorner wordt anno 2014 de taart geserveerd en nu is het natuurlijk helemaal fijn om de taart ook thuis te kunnen smikkelen. Helaas is niet iedereen dezelfde bakprinses om de mooiste taarten in elkaar te flansen, maar gelukkig is deze taart ook nog eens best makkelijk om te maken.

Natuurlijk moet je eerst zorgen dat je alle ingrediënten in huis haalt. Want wat heb je nu allemaal nodig?
- 250 gram bloem
- 250 gram suiker
- 3 gram kaneel
- 9 gram bakpoeder
- 15 x een snufje zout
- 220 gram arachideolie
- 80 gram eidooier
- 120 gram eiwit
- 375 gram geraspte wortel
- 100 gram walnoten

Nu heb je de ingrediënten voor de taart, maar een van de lekkerste onderdelen van carrot cake is natuurlijk de topping. Ook hiervoor moet je wat boodschappen doen.
- 200 gram boter
- 200 gram creamcheese
- 200 gram crème fraiche
- Het sap van 1 citroen
- 150 gram poedersuiker

Nu we alles hebben kunnen we aan de slag.

Je moet heel simpel de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, het zout en de arachideolie door elkaar roeren. Voeg vervolgens de eidooier en het eiwit toe en roer dit beslag dan ook goed door elkaar.

Was en rasp de worteltjes, dit mogen best grove stukken zijn. Voeg vervolgens deze rasp en de walnoten toe aan je beslag. Vul nu je alles gemixt hebt een springvorm met het beslag en bak de carrot cake op 170 graden voor 45 minuten lang. Toch raden we aan om iedere 15 minuten even te kijken hoe het met de cake gaat want de ene keer gaat het sneller dan de andere keer. Houd hem dus goed in de gaten!

Tijdens dat de cake bakt kunnen we alvast aan de topping beginnen! Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Mix ze allemaal tot een mooi geheel, maar voeg als laatste de poedersuiker toe en doe dit gedoceerd tot dat alles is opgenomen.

Nu is alles af! Zorg wel dat de taart volledig is afgekoeld voordat je de topping erop smeert, anders wordt de topping waterig en kan hij gaan lekken.

Eet smakelijk!

  • Carrot Cake

www.pinterest.com

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties