0

TIP Zo maak je suede schoenen tassen en kleding schoonSuede heeft het afgelopen jaar een comeback gemaakt. Steeds vaker kom je tassen, schoenen, jassen en zelfs andere kledingstukken tegen die gemaakt zijn van het materiaal.

Maar hoe maak je suede nou schoon als het vies is? Wij zochten een aantal handige tips voor je op! Bekijk ze hieronder!

1. Wil je suede wat dof is geworden weer een oppepper geven? Haal het item dan door het stoom van kokend water. Hierdoor gaan de kleine haartjes weer overeind staan en ziet de kleur er weer mooier uit!

2. Gebruik nooit reinigingsmiddel om suede schoon te maken omdat dit het materiaal kan beschadigen. Enkel spul wat specifiek gemaakt is voor suede, is te gebruiken.

3. Heb je een vetvlek op suede? Dan kan azijn een uitkomst bieden. Gebruik een zachte tandenborstel in combinatie met een beetje azijn en wrijf voorzichtig over de plek. Haal er een schone droge doek overheen als je klaar bent en weg is de vlek.

4. Is het suede hard geworden door droogte? Ga er met een borstel overheen om het zachter te maken.

5. Het is mogelijk om suede in de wasmachine te wassen. Gebruik het handwasprogramma (niet warmer dan 30 graden!) en voeg absoluut geen wasverzachter of wasmiddel toe. Laat het niet centrifugeren! Het kledingstuk hang je uiteindelijk te drogen op kamertemperatuur.

6. Voorkomen is beter dan genezen; met behulp van een speciale spray voor suede kun je vlekken en plekken voorkomen.

Model Claudia Schiffer met suede schoenen

Model Claudia Schiffer met suede schoenen

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties