0

TIP kreukels glad maken zonder strijkboutAls je op reis bent en je haalt je kleding uit een volgepropte koffer, dan kan het zijn dat het er niet meer zo glad uitziet als dat het erin ging. Hetzelfde geldt als je na het wassen de kleding niet netjes hebt uitgehangen of opgevouwen.

Op reis kan het voorkomen dat je geen strijkbout bij de hand hebben en thuis heb je niet altijd de tijd of zin om te strijken. Daarom hebben wij de volgende tips voor je op een rijtje gezet, waarbij je gemakkelijk kreukloze kleding krijgt zonder daar een strijkbout bij te gebruiken.

Lees de tips hieronder.

Tips kleding kreukelvrij zonder strijkbout

1. Stomen
Komt je kleding gekreukt uit de koffer gerold, dan kun je het tijdens een hete douche in de badkamer netjes aan een hangertje hangen. Door de hete stoom gaan dan de ergste kreukels eruit.

2. Plantenspuit
Maak je kleding een klein beetje vochtig met een plantenspuit, laat het vervolgens netjes aan een hangertje of waslijn. Wanneer het opgedroogd is zijn de kreukels eruit.

geen kreukels

3. Föhnen
Door even de föhn op een kledingstuk te  zetten verdwijnen ook de ergste kreukels. Even warm laten worden en straktrekken. Deze tip werkt ook goed voor kreukels in nepleer.

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Jasmijn Engering)

 

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties