0

Erica Choi OOTDIn het social media tijdperk kan je niet meer om dit fenomeen heen: OOTD’s, oftewel outfit of the day foto’s. Het zijn foto’s waarmee iedereen simpelweg laat zien wat ze die dag aanhebben. Hoogste tijd dus om te leren hoe je dat zelf nou precies doet, een goede OOTD schieten.

De OOTD foto’s vliegen je waarschijnlijk al om de oren, maar waarom zou dat je tegenhouden zelf ook je ontzettend goed gelukte outfit op Instagram te delen? En al helemaal als je met deze tips de beste OOTD van iedereen kan fotograferen!

1. Vind het goede licht 
Licht is alles als het om fotograferen gaat. Speel voordat jij je OOTD schiet met verschillende lichtinvallen, verplaats indien mogelijk je spiegel, doe je gordijnen open (of juist dicht) en kijk goed op welke manier het licht je kleding recht doet!

2. Vind goede poses 
Tweede punt is om goed op te letten is je pose. Zorg dat je een hoek uitkiest waardoor je er langer uitziet. De pose met één been naar voren werkt bijvoorbeeld altijd goed.

3. Snij de foto bij 
Een OOTD zou alleen maar om je outfit moeten gaan en niks anders, knip daarom na het maken je foto bij, zodat jij het hele scherm vult en er niet nog kasten, plafonds en schilderijen op de achtergrond te zien zijn.

4. Beweging 
Je kan je OOTD interessanter maken door beweging te creëren. Je kan zelf een rondje draaien of alleen je kleding het werk laten doen, maar beweging is in ieder geval dé manier om een interessante twist te geven aan je OOTD.

5. Zorg dat alles schoon en gestreken is
Bij een OOTD is het natuurlijk wel belangrijk dat alles er écht goed uitziet. Een OOTD met vlekken en rare kreukels overal gaat niemand ‘liken’ zorg dus voor een crisp and clean look.

6. Let op schaduwen en reflecties 
Bij het maken van een foto kan je af en toe de schaduwen en reflecties uit het oog verliezen. Zonde, want deze kunnen je OOTD juist hartstikke interessant maken óf je foto juist verpesten. Check je foto voordat je hem post dus even op schaduwen die over je outfit heenlopen of reflecties die je tijdens het fotograferen niet zag.

7. Een killer outfit 
Het belangrijkste van je OOTD is natuurlijk de daadwerkelijke outfit. Zorg er met textuur, kleuren en silhouetten voor dat je outfit überhaupt interessant en tof genoeg is om met de wereld te delen!

  • Erica Choi OOTd tips
    @eggcanvas: "Very into soft pales as of late"

(Beeld: www.instagram.com/eggcanvas)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties