0

 Marianna HewittVoor bloggers zijn cijfertjes van groot belang. Niet alleen voor het aantal unieke bezoekers per maand, maar ook het aantal volgers op social media telt. Maar voor veel meer meiden is het aantal volgers op social media een ding geworden.

Er zijn meiden met tienduizenden volgers, honderden likes en prachtige foto’s. Maar wat maakt jouw foto tot een succes op Instagram en hoe krijg je meer volgers op Snapchat? Blogger Marianna Hewitt geeft je tips.

Succesvol op Instagram:

- Goede en scherpe foto’s is een must voor een succesvol account. Aantrekkelijke beelden staan gerant aan meer volgers; je weet nooit wanneer ze op je account belanden, daarom moet je er voor zorgen dat je feed er tip top uitziet. Zonder dat er ook maar op de foto geklikt hoeft te worden moet je verhaal al duidelijk zijn.

- Zorg voor herkenbaarheid. Maak je foto’s op een specifieke manier en bewerk ze zorgvuldig, zodat je makkelijk herkent kunt worden.

- Genereer zichtbaarheid. Reageer op andere Instagramaccounts die gelijkwaardig zijn aan dat van jou. Wie weet reageren ze ook wel op jouw foto’s en verschijn je ook in beeld bij andere Instagrammers.

- Connect je Instagram aan je andere social media kanalen als Facebook, Twitter en Tumblr.

Succesvol op Snapchat:

- Laat content zien die je niet op andere social media post. Zo wordt het extra aantrekkelijk om je op Snapchat te volgen.

- Maak video’s: Zo krijg je niet alleen meer volgers, maar wordt het ook voor je huidige volgers interessanter om jou te volgen. Plaats bijvoorbeeld een foto op Instagram van je locatie en maak een kijkje-achter-de-schermen-video op Snapchat.

- Organiseer een Q&A: kondig deze aan op Instagram of Twitter, laat je volgers vragen insturen en beantwoordt ze via Snapchat.

  •  Marianna Hewitt

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Birgit Roobol)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties