0

Elle Style awards in LondonEr is niets waar de focus in de beauty industrie op dit moment meer op ligt dan wenkbrauwen. Moest je eerder zo dun mogelijke wenkbrauwen hebben, is een bos à la Cara Delevingne nu helemaal hip.

Maar hoe krijg nu net zulke mooie wenkbrauwen als de sterren? De Amerikaanse Anastasia Soare (van beautymerk Anastasia Beverly Hills Brow Products) zorgt al vierentwintig jaar dat de wenkbrauwen van celebrities er piekfijn en helemaal fashionable uitzien. Zo mag ze onder andere Penelope Cruz, Naomi Campbell en Mary-Kate en Ashley Olsen tot haar lijstje rekenen.

Anastasia geeft zeven tips hoe je dé perfecte wenkbrauwen krijgt. Lees hieronder meer.

1. Vertrouw op een professional
Hoe moeilijk is het om de perfecte vorm voor jouw wenkbrauw te vinden? Veel mensen plukken veel te veel weg en en veranderen daarmee hun natuurlijke boog waardoor ze zielig of boos kijken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus is het verstandig om klusje over te laten aan iemand die er verstand van heeft. Ga bijvoorbeeld naar een schoonheidsspecialiste. Zij kiest de perfecte vorm voor je uit en jij hoeft het vervolgens alleen nog maar bij te houden.

2. Vind de juiste vorm
De natuurlijke vorm is vaak de mooiste. Als je van jezelf meer ronde wenkbrauwen hebt dan hoekige, dan is het verstandig om dat zo te houden. Volgens Anastasia is de meest gemaakt fout dat veel vrouwen één wenkbrauw bijwerken en dan proberen de andere daar op te laten lijken. Een goed idee is daarom om een sjabloon te gebruiken. Deze kun je in veel drogisterijen kopen, maar je kunt het bijvoorbeeld ook uitprinten via internet.

3. Pluk niet teveel weg
Als je je wenkbrauwen graag epileert in een vergrotende spiegel is de kant groot dat je meer weghaalt dan nodig is. In je ingezoomde weerspiegeling zie je namelijk ieder haartje zitten en dus ga je zitten plukken en plukken en plukken… Terwijl je het in het echte leven niet eens zou zien en je nu met superdunne wenkbrauwen zit opgescheept.

4. Trim de wenkbrauwen goed
Lange haren die uit je wenkbrauwen steken, zijn vaak niet zo mooi. Daarom is het een goed idee om ze te trimmen. Dit doe je door de haartjes naar boven te borstelen en de lange haren af te knippen op de lengte van de korte haartjes.

5. Vind de juiste kleur
Het is een uitdaging om de juiste kleur voor je wenkbrauwen te vinden. Veel vrouwen maken hun wenkbrauwen veel te donker. Om dit te voorkomen moet je volgens Anastasia nooit meer dan een tint donkerder dan je eigen haarkleur kiezen. Zelfs bij brunettes ziet het er natuurlijker uit als hun wenkbrauwen niet donkerder zijn dan hun eigen haarkleur.

6. Kleur je wenkbrauwen in
Zorg dat je je wenkbrauwen egaal inkleurt. Vaak gebeurt het dan één deel veel donkerder is dan de rest (zeker als je met poeder werkt, want in het begin zit er meer kleur op je kwastje) en dat kan er voor zorgen dat je er boos of ouder uitziet.

7. Trek je niet teveel aan van trends
Dit jaar zijn dikke wenkbrauwen hot, maar volgend jaar zijn dunne dat misschien weer. Wenkbrauwen kun je echter niet ieder seizoen veranderen, zoals je met je kapsel wel kan. Volgens Anastasia kun je je dan ook beter focussen op kleuren dan op vormen. Dit doe je bijvoorbeeld met wenkbrauwpotloden en wenkbrauwgel. Dit kan je hele oogopslag meteen veranderen.

  • Elle Style awards in London
    Model Cara Delevingne
  • Anastasia Soare - 23 Sep 2008
    Wenkbrauwspecialiste Anastasia Soare

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties