0

haute pursuit 640Spierwitte sneakers zijn misschien wel de grootste trend van afgelopen zomer en reken maar dat je ook in de herfst nog helemaal on trend bent met een paar witte gympies. Het enige probleem: hoe hou je je bleke sneakers smetvrij?

Als er iets snel vies wordt zijn het namelijk wel schoenen en al helemaal als die zo een lichte kleur hebben! Gelukkig zijn er genoeg hacks om jouw stappers spik en span te houden. We horen het je denken: ‘dus zo doen die modellen, bloggers en andere it-girls het!’

1. Nagellak 
Leren schoenen kunnen (helaas) beschadigd raken. Je stapt een keertje verkeerd en de stoeprand trekt een lelijke scheur in je leren schoen. Gelukkig hebben we nagellak. Met een beetje witte lak kan je de meeste scheuren en andere plekken waar het leer beschadigd is geraakt namelijk wel redden!

2. Babydoekjes 
Zitten je schoenen onder de vlekken van die fietstocht door een regenbui? Geen zorgen, pak er wat babydoekjes bij, daarmee wrijf je al het vuil er zo af! Je kan ook altijd een oude doek erbij pakken en die dopen in azijn. Ook dit helpt bij het verwijderen van vuil.

3. GEEN wasmachine 
Het is natuurlijk heel verleidelijk om je witte schoenen een keertje in de wasmachine te gooien, maar zelfs als je het delicate programma gebruikt kan dit heel erg mis gaan. Niet doen dus, en maak je sneakers met  de hand schoon.

4. Tandenborstel 
Heb je een paar Nike Airs met zo een geribbelde zool? Dan weet je hoe moeilijk het is om die schoon te krijgen. De ultieme tip hierbij is een oude tandenborstel. De kleine haartjes komen op plekjes waar jij met je babydoekje nooit had kunnen komen!

5. Veters 
Ook je witte veters kan je beter niet in de wasmachine gooien, maar met de hand reinigen. Gebruik hiervoor warm water, een beetje wasmiddel en laat ze vervolgens drogen aan de lucht.

6. Volstoppen 
Heb je je hele schoen onderhanden genomen? Dan kan het zijn dat ook de binnenkant goed nat is geworden. Ze drogen sneller (en mooier) op als je ze volstopt met oude kranten of keuken-/wc-papier.

7. Olie vlekken 
Oeps, heb je je vette hap uit de FEBO-muur op je sneakers laten vallen? Maak ze weer vlekkeloos wit door een zachte shampoo over de vlek te wrijven en vervolgens uit te spoelen. Een afwasmiddel helpt ook, maar is wel heel agressief, dus gebruik dit niet op gevoelige schoenen!

8. Bewaren 
Ook de zon kan je (witte) sneakers verpesten. Berg je dierbaarste exemplaren dus altijd op in een kast, waar zonlicht geen kans heeft! Als ze eenmaal verkleurd zijn kan je daar namelijk niks meer aan doen.

9. Bleek 
Helpt helemaal niks om je schoen weer in topconditie te krijgen, dan kan je het proberen met een beetje bleek, maar let op: gebruik heel weinig en verdun het met water! Voor je het weet maak je het alleen maar erger…

(Beeld: www.instagram.com/thehautepursuit)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties