0

wenkbrauw 150Trends op het gebied van wenkbrauwen veranderen haast net zo snel als die van op modegebied. Willen we nu allemaal de dikke wenkbrauwen van Cara Delevigne en Lilly Collins hebben, misschien dat we over een paar maanden wel weer super dunne brows craven.

Heel veel vrouwen hebben totaal geen idee wat zij met hun wenkbrauwen aanmoeten en blijven maar plukken en verkeerd tekenen. Je brows bepalen je gehele gezichtsuitdrukking, dus is het noodzakelijk dat deze er altijd perfect uitzien. Gelukkig hebben wij zes tips voor jou op een rijtje gezet zodat jij nooit meer de mist in kunt gaan.

Fout 1. Je waxt of epileert je wenkbrauwen met touw
Deze twee methodes zijn geschikt voor het weghalen van grote stukken haar op het lichaam of haar op de kin, maar niet geschikt voor wenkbrauwen. Door het waxen van je wenkbrauwen kan je gezicht er ouder van uitgaan zien. Bij de techniek voor het epileren met een draad ziet degene die met jouw wenkbrauwen bezig is, niet goed waar hij of zij precies aan het doen is.

Fout 2. Je epileert te weinig
Ga je eens in de week of zelfs in de twee weken aan de slag met het epileren van jouw wenkbrauwen? Dit is echt veel te weinig en je moet het voortaan echt een paar keer per week gaan doen. De wenkbrauwhaartjes groeien redelijk snel en als je te lang wacht met epileren zie je niet meer welke haren nieuw zijn en welke moeten blijven zitten. Probeer om de dag te epileren als je uit de douche komt en voordat je je make-up op gaat doen.

Fout 3. Je wenkbrauwen zijn dezelfde kleur als jouw lokken
De enige die hiermee weg kunnen komen, zijn de dames die donker haar hebben in één kleur, denk aan bijvoorbeeld de zwarte haren van de Kardashians. Ben jij een brunette en heb jij highlights? Kleur jouw wenkbrauwen dan in de tint van jouw highlights. Bij blondines is het eigenlijk precies andersom. Zoek het donkerste plukje dat er te vinden is in jouw haar en zorg dat de kleur van jouw eyebrows even donker zijn als dat plukje.

Fout 4. Je begint met het bijtekenen van jouw wenkbrauwen
Is je wenkbrauwen tekenen het eerste wat je doet tijdens jouw make-up ritueel? Schrap dat dan meteen. Het is ontzettend belangrijk dat je als eerste begint met de basis van je make-up, gevolgd door bronzer, blush, daarna pas je wenkbrauwen en uiteindelijk de rest van je make-up. Neem dit vanaf nu meteen op in jouw dagelijkse beauty ritueel.

Fout 5. Je gebruikt slechts één wenkbrauw product
Eindelijk het wenkbrauwpotlood gevonden in de juiste kleur en ben je er helemaal gelukkig mee? Zoek nog maar even door want je mist nog twee essentiële producten die zorgen voor perfecte bogen. Namelijk als eerste een poeder om ze in te kleuren: let hierbij erop dat dit dezelfde kleur is als het potlood waarmee je ze omlijnt. Gebruik tot slot als finishing touch een wenkbrauwgel, deze kan met een kleur erin of transparant.

Fout 6. Je begint aan de buitenkant en werkt naar binnen
Begin altijd in het midden van je wenkbrauw waar hij natuurlijk op zijn dikste is en werk vanuit daar langzaam richting het einde van jouw boog. Ben je hier klaar mee, ga dan helemaal naar het begin van je wenkbrauw en breng hier een aantal lichte lijntjes aan. Zorg ervoor dat je wenkbrauw van licht naar donker loopt voor het meest natuurlijke resultaat.

  • wenkbrauw

www.pinterest.com

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties