0

snapchat 150Move over Instagram: de nieuwste hype op het gebied van social media is Snapchat. Snaps zijn foto’s of video’s die je naar een ander, één Snapchat contact of een hele groep, kunt sturen en die vervolgens van je telefoon verdwijnt (tenzij er een printscreen of een andere opname van wordt gemaakt).

Om een foto of video te maken, druk je in het camerascherm op de ronde button onderaan. Als je ‘m kort ingedrukt houdt, dan krijg je een foto en als je ‘m langer ingedrukt houdt dan een video. Op de foto’s en video’s kun je teksten, emoticons en tekeningen plaatsen. Teksten en emoticons voeg je toe door op de video of foto te klikken en vervolgens met je toetsenbord de tekst of de emoticons in te tikken. Een tekening maak je door rechts bovenaan op het potloodje te klikken. Vervolgens selecteer je een kleur en ga je aan de slag.

Ben je tevreden met het resultaat? Linksonder staat een getal in een rondje: door daarop te klikken kun je kiezen hoe lang een Snap zichtbaar is voor de ontvanger. Het pijltje naar beneden wijzend richting het streepje, geeft je de mogelijkheid om de foto of video op te slaan. Door op de plus in het vierkantje te klikken, stuur je het naar al je contacten op Snapchat. Liever naar één persoon sturen? Door het pijlicoontje rechts onderaan kun je een specifieke ontvanger kiezen.

Heb je een video of een foto ontvangen? Dan moet je jouw vinger op de video of foto gedrukt houden om deze te kunnen zien. Als een video aan het afspelen is, kun je rechtsboven zien hoe lang deze nog zal duren. Als je een printscreen maakt om de boodschap te bewaren, zal degene die de video of foto heeft gestuurd dit zien.

Wil je iemand toevoegen op Snapchat? Dan moet je in het camerascherm bovenaan kiezen voor het logo van Snapchat in het midden. Hier kun je zoeken op accounts van Snapchatters. Kun je wel wat tips gebruiken over wie je kunt volgen? Bekijk dan onze 10 favorieten hieronder! Voor meer info over hoe je Snapchat moet gebruiken, klik hier!

Annicvw: ILFN’s founder & director Annic van Wonderen.
ChriselleLim: Blogger van The Chriselle Factor.
MrJoeZee: Editor-in-chief van Yahoo Style (verscheen ook in The City toen nog als Elle fashion editor).
KendallJenner: Model en reality ster.
Man_Repeller: Blogger van Man Repeller.
LivelyBK: Actrice Blake Lively.
KimKardash: Reality ster Kim Kardashian.
BadGalRihanna: Zangeres Rihanna.
TheMrWest: Rapper en modeliefhebber Kanye West.
MileyXXCyrus: Zangeres Miley Cyrus.
TheZoeReport: Styliste Rachel Zoe + team.
SelenaGomez: Zangeres en actrice Selena Gomez.
LoBosworth: Voormalige The Hills reality ster Lo Bosworth.
NicoletteMason: ‘Plussize blogger’.
TaylorSwift: Zangeres Taylor Swift.
WhoWhatWear.com: Het team achter de website WhoWhatWear.com
CaraDelevingne: Model Cara Delevingne.
MTV: De televisiezender.
TheEvaChen212: Eva Chen, de hoofdredactrice van het blad Lucky.
GirlsHBO: Outfits uit de serie Girls.

 • IMG_1014
  ILFN's Annic van Wonderen
 • IMG_7527
  Yahoo's fashion editor Joe Zee
 • IMG_7523
  Lucky's Eva Chen
 • IMG_7522
  MTV

www.snapchat.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties