0

bronzer 150Nu de koudere dagen zijn aangebroken en de zon niet meer evenveel schijnt als in de warme zomer, is het handig om jouw bronzer anders te gaan gebruiken. Met dit make-up product kun je al gauw de fout in gaan in het najaar, dus lees en leer dames.

Wij hebben zeven handige tips voor de koudere maanden, maar dat je alsnog een heerlijke gloed houdt van bronzer zonder dat het er onnatuurlijk uit zal zien. Gebruik deze tips in afwachting van volgende zomer.

 1. Gebruik een klein beetje minder
Zelfs al kom je regelmatig buiten tijdens de herfst, je zal niet hetzelfde gouden kleurtje krijgen als in de zomer. Eén van de beste manieren om bronzer te gebruiken in de herfst is om een veel mindere hoeveelheid op te smeren. Uiteraard kan je de mensen gaan vertellen dat je net terugkomt uit Bali, maar het is geloofwaardiger als je gewoon ietsje minder gebruikt.

2. Gebruik een lichtere kleur
In de zomer kan je met gemak een donkerdere kleur bronzer gebruiken, want op dat moment ziet het er natuurlijk uit op jouw gezicht. Nu de herfst aangebroken is, is het verstandiger om voor een lichtere variant te gaan. Als er een groot verschil is tussen de kleur van jouw kaaklijn en je hals dan doe je iets fout en zorg je ervoor dat je er absoluut niet meer naturel uitziet. Kies voor één of twee tinten lichter voor de komende maanden.

3. Stem je foundation erbij af
Net als je bronzer is het verstandig om tijdens de herfst ook de kleur van jouw foundation aan te passen. Als je dit doet zorg er dan voor dat je tevreden bent hoe het eindresultaat samen met de bronzer eruitziet. Ben je niet in één keer tevreden mix en match met verschillende producten tot je de juiste look vindt.

4. Schaf een bronzer kwast aan
Deze tip is ook toepasbaar in de zomer en de rest van het jaar. Door het gebruik van de juiste kwast maakt het een stuk gemakkelijker om het aan te brengen om de manier dat jij wil. Dit betekent dat je dus een stuk minder kan opdoen tijdens de herfst, maar niet een nieuwe kwast nodig hebt voor in de zomer als je meer wil opdoen.

5. Kies voor een matte finish
In de zomer kom je gemakkelijk weg met een glimmende look, maar dit is niet altijd geschikt voor in het najaar. De meeste make-up artiesten adviseren om voor een matte finish te kiezen tijdens de herfst. Op deze manier kan je gewoon je bronzer blijven gebruiken voor een beetje kleur in het gezicht, maar zie je er niet uit of je op het punt staat om naar het strand te gaan.

6. Probeer een crème bronzer
Voor vrouwen die geen foundation gebruiken, is een bronzer op crème basis een goede keus omdat deze goed mengt met de huid. Daarnaast geeft het een natuurlijke gloed, die niet te donker of te glimmend is. Je kan gemakkelijk met je vingers deze bronzer aanbrengen voor het meest natuurlijke resultaat.

7. Breng het op de juiste manier aan
Uiteraard staat zelfs de best mogelijke bronzer die er bestaat slecht als je deze op de verkeerde manier gebruikt. Begin met het aanbrengen op je voorhoofd, beweeg daar vanuit naar je jukbeenderen en veeg dan over je kaaklijn. Je moet dus een soort ’3′ vorm maken aan beide kanten van je gezicht.

  • bronzer

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties