0

beauty 150Het komt je vast wel bekend voor; je neemt ruim de tijd om die perfecte look te creëren, maar als je eenmaal het eindresultaat in de spiegel wil bekijken, zit het toch niet helemaal zoals je gedacht had.

Om je voortaan te behoeden voor deze beauty missers, hebben wij de vier meest voorkomende beauty blunders voor jullie op een rijtje gezet met daarbij dé oplossing.

Lipstick op de tanden
Sinds wanneer is het hip om lippenstift te rocken op je tanden? Nooit dus! Wil je je nooit meer druk hoeven te maken over gekleurde tanden, ga dan met je tong over je tanden heen voordat je lipstick op doet. Een andere optie is om na het stiften even je lippen te tuiten en daarna je wijsvinger in je mond te steken.Zo haal je alle overtollige lipstick aan de binnenkant van je lippen weg. Pak hierna een tissue, vouw hem dubbel en stop hem tussen je lippen. Druk je lippen erop en klaar ben je! Alle overtollige lipstick is weg.

Haar dat in je lipgloss blijft hangen
Lipgloss is een magneet voor loshangend haar. Niks is zo vervelend als die plukken haar die non stop in je lipgloss blijven hangen. De oplossing is eigenlijk heel simpel; ga in de winkel op zoek naar een lipgloss die niet plakkerig is. Gelukkig lijken de fabrikanten tegenwoordig ook te beseffen dat niets zo vervelend is als plakkerige lipgloss. Steeds meer glosjes bevatten verzachtende middelen als honingnectar, die helpen bij een ultieme glans. Je kunt ook altijd nog zelf aan de slag gaan door een ijsblokje tegen je lippen aan te houden, waardoor de lipgloss ook minder plakkerig wordt.

Mascara op oogleden
Nog zo’n bekende beauty misser; je brengt in haast mascara op en het voor je het weet belandt het op je oogleden. Om dit voortaan te voorkomen, is het van belang dat je de hoeveelheid van de mascara beperkt. Ga dus niet voor dikke lagen, maar doe het subtiel in één of twee laagjes. Wacht geduldig tussen het eerste laagje en het tweede laagje dat je aanbrengt, zodat de eerste laag goed kan drogen.

Nagellak op de vingers
Eindelijk is het zover dat je die mooie nieuwe lak kan aanbrengen, maar helaas belandt het naast óp je nagel ook op je vinger. Om dit de volgende keer te voorkomen moet je ervoor zorgen om niet te veel lak te gebruiken en drie stroken op de nagel aan te brengen: links, midden en rechts van de nagel. Lak twee keer een dunne laag, in plaats van meteen één dikke laag. Zorg er wel voor dat de lak goed gedroogd is tussen de twee lakbeurten door. Als je nu nog een beetje geknoeid hebt, haal dan de nagellak weg met een wattenstaafje met nagellakremover.

  • beauty 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties