0

kledingkast opruim tips 150We dromen allemaal wel van een prachtige en netjes ingerichte kledingkast waarin al onze schoenen en mooiste kleding gesorteerd hangen. De werkelijkheid is meestal anders en het organizen van onze garderobe schuiven we meestal ver voor ons uit.

Hier komt nu verandering in, want met deze zes stappen creëer je binnen no time die kledingkast from heaven.

1. Schep orde in de chaos
Als je dan eindelijk de moed hebt verzameld en klaar bent om te beginnen met opruimen, is het handig om eerst je hele kast leeg te halen. Haal alles, maar dan ook echt alles uit je kast en leg het aan de kant. Sorteer de kleding dan in drie stapels: houden, weggooien en doneren.

2. Berg je spullen op
Aparte seizoensgebonden kleding, zoals winterjassen en dikke truien, zal je in de zomermaanden niet dragen. Bewaar deze spullen daarom in stylish opbergdozen en je hebt hierdoor meteen weer wat meer vrije ruimte in je kledingkast!

3. Hang je kleding op
Hang je kleding op aan leuke kleerhangers om ruimte te besparen. Wil je een rustig geheel creëren, kies dan voor alleen maar witte kleerhangers. Hou je juist meer van kleur? Ga dan voor verschillende kleuren en match bijvoorbeeld gele tops met een gele kleerhanger.

4. Organiseren
Hang je kleding op een manier waarop je het makkelijk terug kunt vinden. Groepeer bijvoorbeeld dezelfde soort kledingstukken (jeans, rokjes, tops) en leg deze netjes opgevouwen bij elkaar in de kast.

5. Toon je spullen
Stop je kleding en accessoires niet achter slot en grendel, want over het algemeen geldt: als je het niet ziet, zal je het niet dragen. De kans is hierbij groot dat je bepaalde kledingstukken vergeet en dat is natuurlijk super zonde. Hang zoveel mogelijk items op aan een hanger, zodat als je je kast opendoet je meteen ziet wat je ook alweer allemaal in huist hebt. Gebruik verder speciale accessoires hangers waar je je sieraden, riemen en sjaals aan kan hangen.

6. Geef je schoenencollectie een waardige plek
Toegegeven…elke vrouw is wel een shoes addict en heeft meer schoenen dan haar lief is. De vraag hierbij is alleen: waar laat je al die schoenen? Wij hebben de perfecte oplossing voor je gevonden. Schaf bijvoorbeeld een schoenenrek aan en zet daar al je schoenen netjes gesorteerd op. Wat misschien nog wel net iets leuker staat, is een kast met open vakken waar je je schoenen in kunt zetten. Voor een net en opgeruimd gezicht, sorteer je de schoenen op kleur en op soort. 

  • kledingkast tips 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties