0

Premiere Sex voor 5 euroEen heleboel bekende mensen binden zich aan een goed doel dat hun aan het hart gaat. Met hun status krijgen ze op die manier namelijk én aandacht voor de organisatie én voor zichzelf.

Yolanthe Sneijder-Cabau richtte op 22-jarige leeftijd mede de organisatie Free a Girl op, die zich inzet tegen kinderprostitutie. Om dit kracht bij te zetten, is de voetbalvrouw het gezicht van het goede doel en reist zij af en toe naar een bestemming om de situatie onder ogen te brengen.

Op het Movies that Matter festival, dat eergisteren werd gehouden, verscheen de documentaire Sex voor 5 euro voor het eerst op het witte doek. Hierin wordt Yolanthe op de voet gevolgd terwijl ze naar de kuststad Fortaleza vliegt om een aantal kinderen die in en protitutie werken én gevangenen die zijn veroordeeld wegens seks met minderjarigen, aan de tand te voelen.

Yolanthe is op zoek naar de beweegredenen van de pedofielen. Eén van hen zei dat zijn slachtoffertjes ”geen schade zullen ondervinden” van zijn daden. ”Dit soort mannen zal ik nooit begrijpen. De gevangene kon ik na afloop ook geen hand geven”, vertelt de presentatrice over haar ervaring.

Margit Balogh, regisseur van de documentaire, is lovend over de Yolanthe. ”Yolanthe was een openbaring,” vertelt ze. ”Het was de bedoeling dat ik de interviews zou doen, maar na dag één was het voor mij al duidelijk dat zij dat veel beter kon.”

Wij zijn ondertussen wel nieuwsgierig geworden naar Sex voor 5 euro. Jij ook? Je kunt ‘m op donderdag 5 juni om 21.35 uur op Nederland 3 bekijken.

Yolanthe's outfit tijdens de première van Sex voor 5 euro

Yolanthe’s outfit tijdens de première van Sex voor 5 euro

Yolanthe op de première van Sex voor 5 euro

Yolanthe op de première van Sex voor 5 euro

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties