0

Twitter.Wie kent het niet: je hebt je zo afgebeuld in de sportschool dat je de volgende ochtend wakker wordt en je amper nog kunt bewegen door de spierpijn! Maar wat is het en wat kun je er tegen doen?

Spierpijn kun je krijgen doordat je een nieuwe work out bent gaan doen, doordat je lang en intensief bezig bent geweest in de sportschool of door griep en medicijnen. Ook kun je het op verschillende momenten krijgen; tijdens of na het sporten bijvoorbeeld.

Als je een dag of twee dagen na het sporten last van spierpijn krijgt, betekent dit dat je zo hard hebt getraind dat er miniscule scheurtjes in je spieren zijn ontstaan. Deze moeten zichzelf herstellen en daar gaan, zoals je misschien wel hebt gemerkt, een paar dagen overheen. Je lichaam zorgt er namelijk voor dat er nieuw, sterker weefsel in de spieren komt waardoor je dus sterkere spieren krijgt!

Zoals je hier misschien wel uit kunt opmaken, is het dus een fabeltje dat je ‘meer spieren’ kunt kweken, maar je kunt wél sterkere, grotere en dus meer zichtbare spieren krijgen. Kijk wel uit dat je hier niet teveel naartoe werkt, want je kunt je spieren ook heel snel overbelasten.

Ondanks dat spierpijn dus eigenlijk best goed voor je is, kan het wel heel vervelend zijn. Daarom hebben wij zes tips voor je om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Lees je mee?

1. Als je spierpijn hebt, zijn die spieren eigenlijk een beetje overbelast. Ze moeten herstellen daar moet je je lichaam de tijd voor geven. Zorg dus dat je de pijnlijke delen van je lichaam met rust laat totdat de spierpijn weg is.

2. Het is echter niet de bedoeling dat je dan helemaal niets meer doet. Als je lichaam stijf wordt, wordt de spierpijn namelijk alleen maar erger. Je kunt de delen van je lijf trainen die geen pijn doen of je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen. Door de beweging stimuleer je de doorbloeding en dit zorgt er weer voor dat het herstel sneller gaat.

3. Probeer voordat je gaat sporten een goede warming up te doen. Strek je spieren en ga wat hardlopen, een stuk fietsen of steppen. Hiermee voorkom je dat je spierpijn krijgt, want; voorkomen is beter dan genezen.

4. Stap na het sporten onder een koude douche. Dit zorgt ook weer voor een betere doorbloeding en daardoor versnelt het herstelproces.

5. Bepaalde vitamines kunnen je spierpijn ook sneller doen verdwijnen. Een voorbeeld hiervan is vitamine B5, wat je kunt vinden in bijvoorbeeld sinaasappels, bananen, kip, vlees, noten en eieren.

6. Ga in een warm bad om je spieren te ontspannen.

  • Twitter.
    Model Bar Refaeli weet hoe belangrijk het is om voor het sporten te rekken en te strekken

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties