0

Sarah Jessica Parker and Twins Stop for a SmoothieMaca is een echte superfood, maar is toch wat minder bekend dan de hennepzaadjes, bijenpollen, chia- en lijnzaden en gojibessen. Toch doet het echt niet voor ze onder en wij vertellen je waarom!

Maca is een knol die in Peru wordt verbouwd en het is familie van de bloemkool, radijs, broccoli en kool. Echter zien wij hier niets terug, want de superfood wordt meestal als capsule of in poedervorm verkocht. Die poeder kun je trouwens goed gebruiken in smoothies en ook met pure chocolade blijkt het een supergoede combinatie te zijn!

We moeten er wel bij zeggen dat maca rustig opgebouwd moet worden. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is twee theelepels en hou het daar in het begin echt bij. Ook is het verstandig om maca één week per maand niet te nemen, zodat het optimaal kan werken.

Maar waarom zou je het dan eigenlijk wél eten? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

1. Laat je koffie ‘s ochtends maar staan, want een beetje maca doet wonderen! Het knolletje zorgt er namelijk voor dat je een echte energieboost krijgt en dus heb je die cafeïne niet meer nodig.

2. Heb je plannen voor een wilde nacht? Maca werkt libidoverhogend én zorgt voor een beter uithoudingsvermogen. Ook voor je vriend is het een goed idee: maca is een natuurlijke viagra voor hem. Een leuke avond komt dan dus wel goed!

3. Wil je zo graag een kindje, maar lukt het maar niet? Probeer dan eens een periode maca uit. Volgens sommige doktoren schijnt dit hét wondermiddel te zijn.

4. Maca helpt bij het reguleren van je hormonen doordat het werkt als adoptogeen. Dit houdt in dat maca op al je organen afzonderlijk reageert. Geeft je alvleesklier teveel hormonen af? Maca zorgt dat dit aantal wordt verlaagd. Maakt de hypofyse juist teveel hormonen aan? Ook dit wordt gereguleerd door de maca. Weg met die stemmingswisselingen, dus!

5.Doordat maca zo’n goede werking heeft op je hormonen, is het ook een bekend middel tegen opvliegers en vervelende kwaaltjes tegen de overgang.

6. Sporters opgelet: veel topsporters gebruiken synthetische steroïden om meer spiermassa te krijgen. Maca is de natuurlijke variant!

7. Maca helpt tegen een aantal vervelende kwalen en ziektes. Zo kan het bloedarmoede voorkomen, vermindert het de kans op kanker, helpt het tegen wonden, zorgt het voor minder last tijdens je ongesteldheid en geeft het je een gezonde, jeugdig uitziende huid. Ook is het goed voor sterke botten en tanden.

8. Maca kan aardappels vervangen, want het bezit vijf keer zoveel eiwitten, vier keer zoveel vezels en een heleboel mineralen.

9. Voor een goede weerstand hoef je echt niet per se een heleboel vitaminepillen te slikken. Nee, een capsule maca doet ook al wonderen!

  • Sarah Jessica Parker and Twins Stop for a Smoothie

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties