0

Fruit juiceHet is bijna Koningsdag en dat betekent dat we de kleur oranje weer eens onder de loep noemen. En dat doen we niet alleen met kleding en make-up, maar ook met eten!

In India is het een eeuwenoud trucje: hoe meer kleur een maaltijd bevat, hoe aantrekkelijker het wordt en dat is dan weer goed voor je lichaam. Een lekker uitziende maaltijd activeert namelijk de smaakpapillen en dat is goed voor de spijsvertering.

Ook heeft de wetenschap uitgewezen dat in iedere kleur weer andere vitaminen en mineralen zitten. Zoals we allemaal wel weten, zorgen worteltjes bijvoorbeeld voor goede ogen. Dit komt door het bèta-caroteen dat in ons lichaam wordt omgezet in vitamine A. Die zorgt op haar beurt dat we beter in het licht en donker kunnen zien.

In de kleur oranje zitten ook veel anti-oxidanten. Zoals we wel eens vaker hebben uitgelegd, beschermen deze je lichaam tegen de schadelijke stoffen van buitenaf en daardoor heb je bijvoorbeeld minder kans op kanker. Daarnaast verhoogt het je weerstand en heeft het een positieve invloed op de bloeddruk en op de huid.

Je weet nu dus wat je te doen staat (en nee, we hadden het niet over kaaschipjes)! Kom maar op met die abrikozen, nectarines, mango, mandarijn, sinaasappel, paprika, pompoen, papaya en wortels! En natuurlijk niet alleen op Koningsdag (al is het wel grappig om dan een volledig oranje maaltijd op tafel te toveren), maar iedere dag.

  • Fruit juice

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties