0

free a girl loreal 150Ondanks het leed dat we dagelijks op media voorbij zien komen, staan we er lang niet altijd bij stil dat we een bevoorrecht leven leiden in vergelijking met heel veel andere meisjes op de wereld.

Morgen is het Wereldmeisjesdag en op deze dag werken L’Oréal Paris en Free A Girl samen om aandacht te vragen voor vrouwen die in barre omstandigheden leven. Hoe de samenwerking ontstaan is? Volgens L’Oréal is elk meisje is mooi en uniek én heeft elk meisje het recht om op te groeien in vrijheid en Free A Girl zet zich daarvoor in.

Noodhulporganisatie Free a Girl doet alles om meisjes die gevangen zitten vanwege gedwongen prostitutie te bevrijden. In Nepal, Bangladesh en India raken jaarlijks duizenden meisjes vermist. Zij worden onder valse voorwendselen meegelokt door mensenhandelaren of op straat ontvoerd en weggehaald bij hun moeder. De meisjes worden verkocht aan bordelen en opgesloten in kleine hokjes. Een ruimte zonder ramen en vaak alleen een matras op de grond, waar ze tientallen keren per dag worden verkracht door mannen.

De afgelopen 6 jaar heeft de Free A Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 2.800 meisjes. Om een blijvend verschil te maken, richt Free a Girl zich ook op het veroordeeld krijgen van daders.

Wil jij aandacht vragen tijdens Wereldmeisjesdag voor de situatie van meisjes in Nepal, India en Bangladesh? Doe dan mee aan de actie van L’Oréal en Free A Girl door een selfie waarbij je rode lipstick draagt vandaag op social media te plaatsen met daarbij de hashtag #omdatzijhetwaardis en @freeagirl te taggen. Je maakt hierdoor kans op YC Jewels pakket en een make-up pakket van L’Oréal!

Je kan natuurlijk ook in de maand oktober een lipstick uit de collectie Collection Exclusive Pure Reds van L’Oréal kopen want dan gaat 1 euro daarvan naar het goede doel!

  • image001

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties