0

thee 150Iedereen heeft wel eens last van stress door bijvoorbeeld een gigantisch drukke werkweek of alle huishoudelijke klusjes waar je maar niet aan toekomt. Vooral vrouwen grijpen naar eten als zij zich gestressd voelen, zoals ijs, koekjes, chips, taart en ga zo maar door.

Eten kan inderdaad helpen om het stress gevoel te verminderen, maar dan niet de zoete of vette etenswaren. Bepaalde maaltijden en snacks zorgen voor rust in jouw hoofd en zullen ervoor zorgen dat jij veel minder gestresst bent als jij deze in jouw dagelijks voedingspatroon verwerkt.

1. Asperges
Deze staafjes die jouw urine nogal vreemd laten ruiken, zitten vol met folaat wat ervoor zorgt dat jij jouw hoofd koel houdt op gestresste momenten. Je kan de asperges bijvoorbeeld stomen en dan toevoegen aan salades om dit stofje dagelijks binnen te krijgen. Je kan ze ook als snack eten door ze te roosteren waardoor ze lekker krokant worden. Je mag er zoveel van eten als jij zelf wilt.

2. Avocado’s
Deze crèmerige vrucht zal jouw hele lichaam stress-vrij maken. Het bevat meer bètacaroteen, vitamine E en folaat dan alle andere vruchten. Eén portie per dag bevat ook nog eens alle vitamine B die je dagelijks nodig hebt. Daarnaast kan je avocado’s op veel manier eten, door bijvoorbeeld als beleg op brood of door een salade.

3. Bessen
Blauwe bessen hebben een hooggehalte van de anti-oxidant anthocyaan, dat voor allerlei voordelen zorgt op gezondheidsgebied, zoals een betere concentratie. Maar alle bessen zoals aardbeien, frambozen en zwarte bessen zijn rijk aan vitamine C, dat voor stress vermindering zorgt.

4. Cashewnoten
Deze noten zijn een goede bron voor zink, waar als je er een tekort aan hebt kan leiden tot angstaanvallen en depressies. Omdat ons lichaam zink niet zelf aanmaakt is het erg belangrijk dat we dit dagelijks binnenkrijgen, door middel van de cashewnoten. Deze zijn gemakkelijk te eten als snack tussendoor of door het avondeten.

5. Kamille thee
Dit goedje is een wonder als het aankomt op slaapgebied, maar deze bloemetjes zorgen er ook voor dat overdag jouw lichaam tot rust komt. Vooral is het belangrijk dat je tijdens het drinken even nergens anders mee bezig bent, dus televisie uit en telefoon weg en genieten van jouw kopje thee.

6. Chocolade
Als je gestresst bent kan je vaak iemand niet blijer maken dan met een stuk chocolade en het werkt dus nog eens echt tegen dat nare gevoel. Vooral pure chocolade zorgt ervoor dat jouw bloeddruk wordt verlaagd en dat ervoor zorgt dat jij relaxter voelt. Dit mag je gerust twee keer per week eten.

7. Knoflook
Zoals de meeste planten zit knoflook vol met krachtige anti-oxidanten. Omdat stressen een probleem is dat we te danken hebben aan ons immuunsysteem hebben we dit goedje hard nodig om niet door te slaan. Zolang je de natuurlijke variant gebruikt en niet in een olie substantie kan je knoflook aan haast alle andere voedingswaren toevoegen.

8. Groene thee
Ondanks dat groene thee cafeïne bevat, zit er ook theanine in. Er wordt aangeraden om hiervan twee koppen per dag te drinken. Dit zorgt voor een giga opkikker en zal leiden tot betere prestaties, dat weer resulteert tot stress vermindering.

9. Havermout
Iedere ochtend de dag beginnen met havermout zorgt ervoor dat het stofje serotonine aangemaakt wordt, dat voor een blij gevoel zorgt. Het zorgt ook nog eens ervoor dat jij de stress de baas blijft.

  • thee

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties