0

sylvie 150Met alle selfies en andere kiekjes die van ons gemaakt worden, leggen we continu onze tanden bloot. Natuurlijk wil jij dat jouw tanden op al die foto’s wel stralend wit zijn en dat deze niet vergeleken worden met een kanarie.

Door deze zeven simpele tips dagelijks op te volgen, kan jij ervoor zorgen dat jouw mooie tanden het eerste is wat mensen opvalt als ze de volgende keer een foto van jou bekijken.

1. Gebruik whitening tandpasta
Tegenwoordig heb je ontzettend veel keuze uit verschillende tandpasta waar whitening in zit. Door hier dagelijks mee te poetsen, zorg je ervoor dat jouw tanden met de dag steeds iets lichter worden.

2. Drink bepaalde dranken niet
Sommige dranken kunnen ervoor zorgen dat er vlekken op jouw tanden komen, zoals koffie, thee, frisdrank en wijn. Door deze dranken regelmatig te drinken, zorg je ervoor dat jouw mooie witte tandjes worden aangetast en dat wil je natuurlijk niet. Het beste is natuurlijk om ze allemaal te vermijden, maar als dit echt geen optie is zorg er dan voor dat je ze met mate drinkt.

3. Eet rauwe groenten
Natuurlijk zijn rauwe groenten voor allerlei doeleinden goed, maar ook voor het behoud van jouw witte tandjes. Deze zullen werken als een soort sponsjes, waardoor ze de vlekjes op jouw tanden zullen verwijderen. Pak dus voortaan een bakje met rauwe groeten in plaats van chips.

4. Poets na maaltijden die aanslag verzorgen
Waarschijnlijk is het niet het eerste waar je aan denkt als je net gegeten hebt, maar het is het beste om daarna jouw tanden direct te poetsen. Zo voorkom je dat het eten de tijd krijgt om vlekken te maken op jouw tanden. Dit kan alleen lastig zijn als je niet thuis bent. Neem dan een glas water om alsnog het eten weg te spoelen.

5. Rook niet
Natuurlijk is roken voor je gehele gezondheid slecht, maar ook dit maakt vlekken op jouw tanden. Als je een roker bent en je wil jouw mooie glimlach behouden, stop er dan per direct mee!

6. Zorg voor een goede mondhygiëne
Als je regelmatig langs de mondhygiënist gaat, hoef je eigenlijk voor de rest niet heel veel aan jouw tanden te doen. Zorg dat je drie keer per dag poetst en regelmatig flost.

7. Ga regelmatig naar de tandarts
Tijdens een bezoekje aan de tandarts doen ze verschillende dingen om ervoor te zorgen dat jouw tanden gezond blijven, waaronder ze schoonmaken. Door regelmatig tandarts bezoeken te combineren met die van de mondhygiënist, zullen jouw tanden van de foto’s afstralen zo wit zullen ze zijn.

  • sylvie

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties