0

thumb 150Veel mensen zullen het liefst hun wekker uit het raam gooien als die vroeg in de ochtend weer begint te loeien. Helaas moeten we er meestal toch echt uit om op tijd op ons werk te komen, maar kunnen we gedurende de dag niet wachten tot we weer terug naar ons geliefde bedje mogen.

Het beste is natuurlijk om iedere ochtend uitgerust op te staan zodat je alles aankan wat de dag jou te bieden heeft. Dit maakt het leven veel leuker en je zit natuurlijk ook stukken beter in jouw vel. Pas deze 7 simpele tips toe in jouw dagelijkse leven en jij staat zelfs voor jouw wekker afgaat naast jouw bed.

1. Drink koffie wanneer dit nodig is
Iedere dag snel een koffie drinken voordat je de deur uitgaat in de ochtend zal jou zeker niet een wakkerder gevoel geven. Jouw lichaam went na een paar maanden aan de cafeïne en zal dus niets meer voor jou betekenen. Drink daarom alleen een kop koffie als jij je echt vermoeider voelt dan normaal. Gedurende de dag is het ook verstandig om de hoeveelheid te verminderen om jouw lichaam een soort cafeïne detox te geven.

2. Slaap ieder dag op hetzelfde tijdstip
Probeer om iedere dag op exact dezelfde tijd naar bed te gaan en ook op een zelfde tijd elke morgen weer op te staan. Jouw lichaam went dan aan die routine en zal het makkelijker maken om ‘s avonds in slaap te vallen.

3. Vermijd te eten voor het slapengaan
Als je chocolade eet of frisdrank drinkt vlak voor het slapengaan, heb je dan kans dat je daar hyper van kan worden. Je wil natuurlijk niet de hele nacht liggen draaien, terwijl je hoort te snurken. Je hoort compleet uitgerust te zijn als je in de ochtend opstaat en niet nog met jouw ogen half dicht richting de bus of auto moeten lopen. Probeer daarom niets vlak voor het slapen te eten dat voor energie kan zorgen.

4. Vind de juiste temperatuur
Waarschijnlijk ben jij ook weleens midden in de nacht wakker geworden, omdat jij het of veel te warm had of het veel te koud hebt. Wanneer jouw lichaamstemperatuur te hoog of te laag is zal jij gegarandeerd wakker worden, dus dit probleem moet je oplossen. Zorg dat het in jouw slaapkamer precies de temperatuur is dat jij de hele nacht door kan slapen zonder gestoord te worden.

5. Sluit je af van alle geluiden
Het is onmogelijk om de hele wereld om jou heen te controleren, maar je kan wel zoveel mogelijk geluid voorkomen. Doe bijvoorbeeld jouw slaapkamerdeur dicht of doe oordopjes in. Doe wat je kan om ervoor te zorgen dat jij niet wakker wordt gemaakt door geluiden die van buitenaf komen. Zorg er wel voor dat jij nog wel jouw wekker hoort om niet te laat te komen op jouw werk.

6. Drink water
Water in jouw gezicht gooien om wakker te worden is niet de enige manier om hiervoor te zorgen. Zodra je uit je bed bent gestapt is het verstandig om gelijk een glas water te drinken. Het zal ervoor zorgen dat jij je veel alerter voelt en dat je klaar bent voor de dag. Plus er hangen nog eens veel gezondheidsvoordelen aan vast, dus beter de dag starten kan haast niet.

7. Plannen
Hang de outfit voor de volgende dag meteen klaar nadat je ILFN’s outfit inspiration hebt gelezen en zorg dat jouw lunch ook alvast klaarligt. Als jij opstaat en je hebt een lijst met dingen te doen voordat je de deur uitgaat, wil je het liefst gelijk weer terug in bed duiken. Voel je je totaal niet gestresst zal het opstaan een stuk makkelijker gaan.

  • thumb

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties