0

150We willen er allemaal goed uit zien, mooie kleding, goede make-up, maar eigenlijk hoort daar ook de witte prodent glimlach bij. Helaas zijn we niet allemaal blessed met zo’n mooi wit gebit en zijn er dan ook veel praktijken om je tanden te laten bleken.

Helaas kost zo’n behandelingmeteen zo veel geld én het blijkt helemaal niet zo goed voor je tanden te zijn. Wij hebben voor beide de oplossing, natuurlijke producten zijn niet zo duur en ook kan een natuurlijk product nooit zo veel schade aanrichten als een chemische behandeling.

Lees hieronder voor de vijf tips die op een natuurlijke manier zorgen voor wittere tanden.

Verbrand brood: Dit klinkt een beetje vies, maar het is een tip vanuit Iran. Daar maken de vrouwen een poedertje van het verbrande brood om daar vervolgens hun tanden mee te poetsen. Eigenlijk doe je een soort van natuurlijke scrub over je tanden, waardoor dus je tanden witter worden. Wel even goed naspoelen, want de smaak van verbrand brood is niet heel lekker.

Spoelen met kokosolie: Deze tip klinkt best smakelijk, alleen neemt hij wel wat meer tijd in beslag dan de rest van de manieren om je tanden witter te krijgen. Je moet namelijk 10 tot 20 (!) minuten met kokosolie in je mond spoelen. Doe dit iedere dag en je ziet na een week al verbeteringen qua kleur van je tanden. Als je dus de tijd hebt is het een goede en lekkere optie. Trouwens, naast dat kokosolie zorgt voor wittere tanden heeft het ook nog een verjongende en ontgiftende functie voor je lichaam. Win-win dus!

Aardbeien smullen: Aardbeien eten is goed voor je gebit! De heerlijke vruchtjes bevatten een zuur die goed zijn voor de whitening van je tanden. Je kunt je met het witte gedeelte van de aardbei je tanden inwrijven en de rest van de aardbei natuurlijk gewoon opeten. Lekker én goed voor je tanden, daar worden we blij van.

Azijn spoelen: Zoals we weten is azijn vrij zuur, maar het helpt wel je tanden witter te maken. Het azijn laat namelijk al je tandplak verdwijnen en hierdoor worden je tanden witter. Spoel 2 maanden lang iedere dag een halve minuut met azijn en je zult een verbluffend effect zien. Toch kan het ook je tandglazuur aantasten, dus doe het niet altijd, maar even een detox voor je tanden kan geen kwaad.

Kruidnagel kauwen: Het klinkt misschien niet zo lekker, maar het helpt echt! Gelukkig hoef je niet echt op de kruidnagel zelf te kauwen, het gaat om het kruidnagelbloemetje. Dit bloemetje is juist weer heel fris en soms te fris voor mensen. Als je op dit bloemetje kauwt verwijdert het de schadelijke mondbacteriën en dat zorgt voor wittere tanden. Je kunt er ook voor kiezen om 2 à 3 druppels kruidnagelolie op je tandenborstel te doen en dan gewoon daarmee je tanden te poetsen, dat zorgt voor hetzelfde effect. Nog een voordeel van de kruidnagel is dat het zorgt voor een fijne frisse adem, weer een win-win dus!

  • Sylvie 2
    Sylvie Meis met een witte glimlach

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties