0

Sylvie Meis 150Er zijn een paar musthaves in het leven die we dagelijks gebruiken en waar we tegenwoordig echt niet meer zonder kunnen. Denk hierbij aan je mascara, een borstel en natuurlijk je tandenborstel.

Iedere dag poets je minimaal twee keer je tanden om je mond weer lekker schoon en fris te krijgen, maar zo schoon en fris als je denkt dat het wordt valt toch een beetje tegen. Er leven namelijk zo’n tien biljoen microwezentjes op je tandenborstel, bah!

En er zijn wel meer viezige weetjes over je tandenborstel. Hieronder vind je de vijf hygiëne fouten die je waarschijnlijk zelf ook maakt, schrik niet, want er zitten best wat smerige feitjes bij.

1. Mensen bewaren hun tandenborstel op nog geen twee meter afstand van hun wc.
Het is natuurlijk vrij normaal dat de wc ook in de badkamer zit, maar in deze ruimte leven allerlei microvibers en die kunnen van je toilet op je tandenborstel terecht komen. Hmm fijn!

2. Je bergt je tandenborstel op in een plastic houder.
Virussen en bacteria krijgen in een afgesloten kleine ruimte juist de kans zich te ontwikkelen en de viezigheid die nog op je tandenborstel blijven, ook al heb je je tandenborstel écht goed schoon gemaakt na het poetsen, die krijgen de kans zich verder uit te breiden tot vieze bacteriën.

Toch staat je tandenborstel in het bekende ‘bakje’ ook niet helemaal veilig, want op deze manier blijven veel bacteriën van buiten af aan de haartjes kleven. What to do, what to do? Je kunt het beste een shield voor je tandenborstel gebruiken. Dit is een soort kapje van stof om je kop van je tandenborstel te beschermen.

3. Je stopt je tandenborstel in de magnetron om het te desinfecteren.
Heb je ooit wel eens gedacht om je tandenborstel in de magnetron te stoppen om hem te desinfecteren? Niet doen! De meeste tandenborstels zijn gemaakt van plastic en silicone en bij hoge warmte komen hier schadelijke stoffen van vrij. Deze schadelijke stoffen kleven vast aan de haartjes van je tandenborstel en die komen bij je eerst volgende keer poetsen dus in je mond terecht; een duidelijke no go dus.

4. Je denkt dat tandpasta je tandenborstel schoon houdt.
Onze mond heeft dus echt miljoenen bacteriën en daar halen we de hardnekkigste van weg met de tandpasta. Maar het is niet zo dat deze tandpasta ook onze borstel schoon houdt. Je kunt zelfs beter zeggen; vies maakt. Je gebruikt de tandenborstel meerdere malen en door de tandpasta meng je de oude bacteriën weer met de nieuwe waardoor je alleen maar meer microvibers ontwikkelt op je tandenborstel.

5. Je tandpasta bevat te veel chemicaliën.
Er zit een stofje in je tandpasta genaamd natrium laurier sulfaat die niet helemaal goed blijken te zijn voor je stralende witte glimlach. Dit stofje zorgt namelijk voor best heftige irritatie in je mond. En irritatie in je mond kan snel uitbreiden naar de rest van je lichaam, omdat je het inslikt.

Eigenlijk moeten we dus gewoon weer terug naar het kauwen op sinaasappelschillen en peterselie om een frisse adem te krijgen. Dat lijkt allemaal gezonder dan de tandpasta’s anno 2014.

  • Sylvie Meis

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties