0

150 NailsHet is super leuk om iedere dag een nieuw lakje op je nagels aan te brengen en  met de zomer in aantocht is het normaal om je teennagels te matchen met je nagels.

Maar eigenlijk zijn al die lakjes, manicures, peelings en verzorginsmomenten voor onze nagels helemaal niet zo goed als we denken. Het is zelfs beter om je nagels eens zonder al die lakjes te bekijken. Hieronder vijf dingen die je nagels vertellen over jou gezondheid.

1. Je nagels laten zien of je cholesterol te hoog is. Bij uitdroging van je nagels laat je lichaam je weten dat je lichaam te weinig linolzuur bevat, ook wel vitamine F genoemd. Als je te weinig van deze bouwstof in je lichaam hebt betekent dat vaak dat je cholesterol te hoog is. Om dit weer wat lager te maken is er gelukkig een simpele oplossing. Voeg plantaardige oliën toe in je dieet; zoals zonnebloemolie en soyabonen olie en je linolzuur zal weer stijgen, met dus als gevolg een gezonder cholesterol gehalte.

2. Je kunt je stres zien aan je nagelriemen. Je nagelriemen weerspiegelen een hoop van je gezondheid. Als je rechte nagelriemen zonder deukjes, barstjes of scheurtjes hebt dan zit je helemaal goed, maar anders verraden je nagelriemen je innerlijke beauty dus al. Stress uit zich namelijk in je huid en je nagelriemen zijn hier een goede weerspiegeling van. Maar ook je nagels zelf worden slechter van een hoge dosis stress. Ze worden je nagels wat ribbeliger en wat hoekiger en breken makkelijker. Een goed moment voor jou om even een dagje vrij te nemen als je dat ziet dus.

3. Slechte weerstand? Dan krijg je gele nagels. Op het moment dat je nagels een gelige kleur krijgen moet je jezelf ook echt even een halt toeroepen. Dit houdt namelijk in dat je weerstand niet helemaal optimaal is en deze gelige nagels kunnen zich verder gaan verdikken en erger nog, gaan afbreken.

4. Blauwe nagels? Dan heb je misschien een tekort aan zuurstof. Het zou te maken kunnen hebben met de zuurstoftoevoer in je rode bloedlichaampjes, negeer de blauwe kleur niet en ga optijd naar de dokter.

5. IJzertekort is te zien aan fragiele nagels. Heb je ook wel eens last van broze nagels? Zeker na het zwemmen? Dat komt door de overmatige blootstelling aan water. Een andere oorzaak van je fragiele nagels is ijzertekort. Zorg dat je genoeg voedsel binnenkrijgt met voldoende ijzer om dit weer op een normaal niveau te kunnen brengen.

  • Nails

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties