0

chanel 2 150Coco Chanel heeft toen zij nog leefde een aantal items ontworpen die tot de dag van vandaag nog steeds behoren tot de meest gewilde kledingstukken. Denk aan de little black dress, het tweed mantelpakje en natuurlijk de 2.55 tas.

De klassieke Chanel tas viert aankomend jaar alweer haar zestigste verjaardag en dat laat Tassenmuseum Hendrikje natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Speciaal voor de 2.55 tas zal er vanaf volgend jaar februari een expositie te zien zijn in het museum dat heel toepasselijk Happy Birthday Chanel! heet. Natuurlijk heeft het Franse modehuis nog veel meer iconische tassen, maar dit model staat al zestig jaar bovenaan iedere fashionista haar verlanglijstje.

Tijdens de expositie zullen er bijzondere exemplaren van de Chanel 2.55 te zien zijn, die normaal niet in het museum tentoongesteld worden. Naast een unieke tas in de vorm van een Chanel mantelpakje kan je ook een inspirerende fotoreportage bewonderen van de dag dat de tas uitkwam tot nu. Als jij al heel lang droomt van deze iconische bag dan mag jij zeker Happy Birthday Chanel! niet missen.

De Chanel 2.55 expositie is van 1 februari 2015 tot en met 3 mei 2015 te zien in Tassenmuseum Hendrikje.

  • chanel 1
  • chanel 2

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties