0

thumb 150Met alle selfies de laatste tijd is de perfecte glimlach een absolute must en hiervoor zijn mooie tanden stiekem wel vereist. Tegenwoordig heb je wel honderden middeltjes om ervoor te zorgen dat jouw gebit haast licht gaat geven, maar het kan op een veel simpelere manier.

De grootste oorzaak van verkleuringen van de tanden zijn bepaalde voedingswaren en als je deze zoveel mogelijk voorkomt houd jij je gebit natuurlijk wit. Wij hebben zeven etenswaren voor jou op een rijtje gezet die je beter niet kan eten: voorkomen is altijd beter dan genezen!

1. Bessen
Bessen zijn sappig en voedzaam, maar bevatten veel gekleurd pigment en dit blijft kleven aan jouw tandglazuur. Dit resulteert in een vliezig laagje om jou tanden, dat voor verkleuring zorgt.

2. Bieten
Weet jij hoe erg bieten kleding kunnen laten verkleuren? Laat staan wat ze kunnen doen met jouw gebit. Poets na het eten van bieten meteen je tanden om de schade te beperken of schrap ze helemaal uit jouw dieet.

3. Crackers
Dat crackers voor verkleuring zorgt, had je waarschijnlijk nooit verwacht. De meeste crackers bevatten fijne koolhydraten, die zich omzetten in suiker en de voedingsbodem worden van bacteriën die zorgen voor verkleuring van de tanden.

4. Balsamico azijn
Omdat het vol met pigment en zuur zit, is balsamico azijn slecht nieuws voor jouw tanden. Probeer jouw inname van dit product te beperken tot slechts een salade dressing. De sla creëert een barricade die ervoor zorgt dat de azijn veel minder vlekken maakt.

5. Augurken
Vind jij augurken onwijs lekker? Dan zal dit zeker als een domper komen! De zurige smaak die jij juist zo lekker vindt, is puur zuur. Dit betekent dat de glazuurlaag van jouw gebit wordt geschuurd en er daardoor dus verkleuringen komen.

6. Koffie en thee
Waarschijnlijk had jij ook wel eens gehoord dat deze twee grote boosdoeners zijn voor het behoud van jouw witte lach. Uiteraard hoef jij niet jouw favoriete latte macchiato of cappuccino op te geven, maar neem er niet te veel van op een dag. Deze hete drankjes bevatten pigmenten die jouw tanden geel doen kleuren en daar zit je echt niet op te wachten.

7. Tomaten saus
Tomaten bevatten veel pigmenten en zuren en daarom zal de saus hiervan en ketchup zorgen voor verkleuring en glazuurerosie. De oplossing is simpel: eet het minder!

  • thumb

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties