0

donuts 150Deadlines, afspraken, 100 mails nog beantwoorden: iedereen heeft wel eens van die ongelofelijk drukke dagen op het werk. Het eindresultaat daarvan is vaak dat je ook nog eens gestresst thuis komt en dan grijpen we algauw naar ‘troosteten’.

Alleen is het niet heel verstandig om maar alles te eten als je last hebt van stress. Door regelmatig calorierijke en vetrijke producten te eten tijdens een stressaanval, vertraagt je stofwisseling wat zorgt voor gewichtstoename. Deze zeven etenswaren kan je met stress beter vermijden als je naast de stress ook niet nog eens een aantal kilo wil aankomen.

1. Geglazuurde donuts
Snoepgoed dat gebakken is zoals donuts, verhogen angst of spanning. Dit komt doordat er geen vezels inzitten die al het suiker kunnen verwerken. Uiteindelijk groeit daardoor jouw stresshormoon, waardoor je nog meer last van stress krijgt en dat wil je uiteraard niet hebben.

2. Pretzels
Naast dat ze heerlijk knapperig zijn, bevatten ze eigenlijk alleen maar koolhydraten die ervoor zorgen dat jouw humeur tijdelijk iets verbetert. Alleen dat is van korte duur en daarna voel je je nog slechter en zelfs gestresster dan dat je deed voor het eten van de pretzel.

3. Chips
Nog erger dan jezelf volproppen met koolhydraten, is jezelf een overdosis geven van transvetten. Je hoeft geen geleerde te zijn om te snappen dat je hier aardig van aankomt en vooral rondom je middel. En welke vrouw raakt nou niet gestresst als ze opeens een paar kilootjes extra aan haar figuurtje heeft zitten?

4. Lattes
Zwarte koffie zorgt ervoor dat het risico op een depressie afneemt, maar gezoete koffie’s zorgen juist voor het tegenovergestelde. Deze bevatten soms evenveel calorieën als je op een hele dag mag innemen en suiker voor een gehele week. En als de suiker is uitgewerkt, wil je waarschijnlijk meer waardoor je nog een soortgelijk drankje neemt. Niet erg gunstig dus.

5. Franse frietjes
Als je al gestresst thuis komt na een lange werkdag, heb je waarschijnlijk totaal geen zin meer om te koken en dan is het wel zo makkelijk om even een snelle hap te halen bij de snackbar. Al het vet, koolhydraten en transvetten zorgen voor een grotere kans op depressie en ook nog eens voor een extra zwembandje rondom je middel.

6. Frisdrank
Het drinken van een glas normale frisdrank staat gelijk aan het eten van 10 suikerklontjes. De light varianten zijn niet veel beter: de zoetstoffen die in deze dranken zit, verhoogt het risico op diabetes en obesitas.

7. Cocktails
Zoete alcoholische dranken worden gemakkelijk gedronken en bevatten vaak meer dan 500 calorieën per drankje. Hierdoor krijg je een suiker piek, waar je echt niet op zit te wachten. Dus alle margaritha en pina colada liefhebbers kunnen beter hun favoriete drankje laten staan.

  • donuts 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties