0

herseneten 150Alzheimer is een vreselijke ziekte die de laatste tijd veel in de media komt. Zo gaat de blockbuster film Still Alice (nu in de bioscoop) over de hersenziekte en komt Alzheimer ook in de veel bekeken serie Grey’s Anatomy aan bod.

Ondanks dat er hard gewerkt wordt aan een medicijn tegen Alzheimer, kunnen we er op dit moment niks tegen doen. Wetenschappers zeggen echter dat wij met een bepaald dieet de kans op Alzheimer en andere hersenziektes kunnen halveren. Het dieet heet het Mediterranean Intervention for Neurodegenerative Delay, oftewel MIND-dieet.

Als je het eetpatroon aanhoudt, zijn er bepaalde etenswaren die onder de noemer ‘gezond’ vallen en enkele die onder de noemer ‘ongezond’ vallen. Per dag moet je minimaal drie porties granen eten, een salade en nog een portie groente. Om de dag moet je bonen eten en minstens één keer per week vis. Als je deze strenge regels handhaaft dan verklein je de kans op Alzheimer met 54%.

Gezonde etenswaren voor je hersenen zijn: groene groentes met bladeren, andere groentes, noten, bessen, bonen, granen, vis, gevogelte, olijfolie en wijn. De ongezonde etenswaren voor je hersenen zijn: rood vlees, boter en margarine, kaas, gebakjes en andere zoetigheden en gefrituurd eten en fast food.

  • herseneten 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties