0

TIP_Tassen museum Hendrikje organiseert expositie reclamewaaiersBen jij dol op fashion, kunst én Parijs? Dan mag jij de expositie Paris! Paris! niet missen! Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam organiseert een unieke expositie over fashion reclamewaaiers uit begin twintigste eeuw.

Vandaag de dag worden we overladen met goedkope flyers en posters, maar vroeger was reclame maken een luxe gelegenheid. Begin twintigste eeuw gebruikten reclamebureaus wel heel bijzondere manieren om op te vallen bij de Parijse rich and famous. Zo lieten ze bekende illustratoren, grafische ontwerpers en karikaturisten waaiers ontwerpen, die vervolgens aan bezoekers van uitgaansgelegenheden uitdeelden. Op de waaiers werd reclame gemaakt voor luxe producten als champagne en parfum, maar ook voor casino’s en exclusieve warenhuizen.

Een deel van deze prachtig vormgegeven reclamewaaiers zijn verzameld en worden nu tentoongesteld in Tassenmuseum Hendrikje. Ben jij benieuwd naar de luxe en welvarende (uitgaans)leven in Parijs? Bezoek dan van 1 oktober 2013 tot en met 2 maart 2014 de expositie in Amsterdam.

FashionWaaiers

Reclamewaaiers voor likeur Cherry Regals, Club L’Opera en Moulin Rouge

www.tassenmuseum.nl

(Tekst: Rosalyn de Lange)

 

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties