0

paspoort pasfoto trucs 150Iedereen kent het wel; je ID of paspoort verloopt en je moet een nieuwe aanvragen. Hét moment om van die verschrikkelijke foto van vijf jaar geleden af te komen en een mooie er voor in de plaats te krijgen. Maar hoe doe je dat?

Natuurlijk wordt je pasfoto niet je allermooiste foto, maar met deze tips hoef je je in ieder geval niet te schamen als je je ID of paspoort moet laten zien.

1. Zorg ervoor dat er geen SPF in je dagcrème of foundation zit. Dit kan een witte waas veroorzaken waardoor je uiteindelijk als een spook op je foto verschijnt. Een mooie glans op je gezicht is wel een goed idee. Doe dit niet door een laag vettige dagcrème op te smeren, maar door wat highlighter op je jukbeenderen en je neus aan te brengen. Het kan ook mooi zijn om je gezicht te contouren met wat bronzer en wat blush op te doen om je fris te laten ogen. Overdoe het niet, want de kans is groot dat je dat met de jaren lelijk gaat vinden.

2. Kijk jij ook wel eens naar foto’s van vroeger en denk je dan: o my God, wat had ik daar áán? Voorkom dit! Trek niet iets aan wat nu in de mode is, want dit is na een tijdje ook weer ‘uit’. Hetzelfde geldt voor make-up: geen opvallende lippen, geen dramatische winged eyeliner en geen donutknot. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een klein beetje bronzer, een neutrale blush, een lichtbruine oogschaduw, een likje mascara en een ‘my lips but better’-lipbalm.

3. Je mag niet lachen op de foto, je haar moet uit je gezicht en je mag geen pet of hoed of beanie op, dus hoe zorg je er dan voor dat je er niet als een zombie uitziet? Oefen dit eens voor de spiegel: denk dat je lacht (maar doe het niet echt!), zet je tanden op elkaar en trek je wenkbrauwen een klein beetje op. Zo zie je er al een stuk vrolijker uit.

paspoort foto tips

In Chiara Ferragni’s, van The Blonde Salad, paspoort prijkt vast een goede foto!

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties