0

voeding stralen 150We willen allemaal weer bikini-fit worden, de benen mogen weer bloot en onze huid moet weer goed beschermd worden tegen de zon. Dit alles laat ons nog meer te stralen tijdens de zonnige dagen. Naast dat we er dan allemaal goed aan de buitenkant uitwillen zien, is het tegenwoordig ook belangrijk dat het er van binnen ook goed uitziet.

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat dit gebeurt én deze zorgen er voor dat je van binnenuit gaat stralen! We hebben onze top tien favoriete voedingsmiddelen voor je uitgekozen.

1. Avocado
Deze vrucht heeft een hoog mineralengehalte, zelfs hoger dan vers fruit. Ook zit er veel vitamine C en E in welke vroegtijdige veroudering tegengaan. Een goed middel tegen de rimpeltjes dus.

2. Kokosnoot
Kokosnoot zorgt voor een energieboost en houdt je energie op peil. Van genoeg energie ga je uiteraard stralen, daarnaast werkt het ook goed tegen honger, dus als je trek hebt, neem een stukje kokos. Dan werkt het ook nog eens goed voor de lijn.

3.Visolie
Deze olie draagt bij aan je balans van je huid. Als je bijvoorbeeld een droge huid hebt is het goed om een eetlepel visolie per dag te nemen, dit gaat de droge huid tegen. Ook draagt visolie bij aan de productie van de nieuwe cellen in ons lichaam. Dit super ingrediënt werkt dus voor een vernieuwde gezonde huid.

4. Appelciderazijn
Dit is een wondermiddel voor je spijsvertering. Het is een goed voedingsmiddel om te gebruiken tijdens het afvallen, appelciderazijn werkt namelijk als detoxmiddel. 

5. Groene thee
Hier zitten anti-oxidanten in die celveroudering tegengaan. Het verouderingsproces wordt door de thee vertraagd, ook groene thee is dus goed tegen de rimpels. Daarnaast helpt het ook tegen een te hoog cholesterol.

6. Kurkuma
Een kruid die wederom goed is voor je spijsvertering. Dit helpt bij de verteringsprocessen van je voedingsmiddelen en houdt je metabolisme op peil. Ook blijkt het de kans op kanker te verkleinen.

7. Boerenkool
Deze groente heeft een detox-functie waardoor de stoffen die later kankers zouden kunnen veroorzaken worden verwijderd uit je lichaam. Doordat deze ‘slechte’ stoffen uit je lichaam worden gehaald gaat je huid meer stralen en ook je haar krijgt een natuurlijke glans. Daarnaast verlaagt boerenkool je kansen op hart- en vaatziekten.

8. Wortel
Het gerucht wat al langer de ronde doet, is dat deze groente goed is voor je ogen en dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Er zit namelijk een stofje in die door je lichaam wordt omgezet in vitamine A en deze vitaminen bevorderen je nachtzicht, dus het is zeker goed voor je ogen. Ook helpt wortel voor een gezondere huid en nagels, ook dit heeft alles te maken met die vitamine A.

9. Citroen
Dit fruit helpt je lichaam reinigen, ook dit fruit werkt dus als goed detoxmiddel. Daarnaast gaan de vitaminen in citroen ook acne tegen, van binnenuit. Hier ga je dus zeker van stralen!

10. Cacao
Iedereen denkt altijd dat chocolade niet goed voor je is, maar het valt mee. Althans, als je rauwe cacao neemt. De boon is ‘s werelds beste anti-oxidant en gaat een hoge bloeddruk tegen. Cacao zorgt ook voor een gebalanceerde hormoonspiegel en deze heeft weer zijn uitwerking op onze huid, ons haar en onze nagels.

  • BP_00051530
  • BP_00193420
  • BP_00207121
  • BP_00235774

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties