0

TIP Tien tips om de beste zonnebril voor jou te vindenHet voorjaar is officieel begonnen. Nog even geduld en dan kunnen we (bijna) elke dag genieten van het zonnetje. Je begrijpt dat een zonnebril een must is om jouw ogen te beschermen tegen het felle licht.

Maar hoe vind je nou de perfecte bril? Met de onderstaande tien tips van het merk Silhouette en onze zonnebrillentrends voor dit voorjaar, denken wij dat je wel gaat slagen! Lees ze snel hieronder…

1. Een zonnebril mag niet klemmen of te krap zitten; anders wordt het al snel vervelend om hem te dragen.

2. Denk na over waar en wanneer je een zonnebril draagt. Heb je een zonnebril nodig tijdens het sporten of om in de stad te wandelen? Ben je vaak op het water te vinden of heb je een zonnebril nodig om te dragen tijdens het autorijden?

3. Kies de kleur van de glazen die passen bij het gebruiksmoment. Kleuren en contrasten zijn niet goed zichtbaar door rode of blauwe glazen. Daarom is een zonnebril met deze kleur glazen niet geschikt om te dragen in de auto. Kies eerder voor groene, bruine of grijze glazen. Deze kleuren bieden een optimaal, onvervormd zicht.

gwen stefani

Gwen Stefani

4. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk. Kies daarom voor een bril die bestand is tegen de sterke krachten die bij een botsing worden uitgeoefend. Bovendien mag het gezichtsveld niet te beperkt zijn. Het belangrijkste is dat je alles in de gaten kunt houden terwijl je rijdt. Randloze brillen zijn hiervoor ideaal.

5. Een volledige bescherming tegen UV-stralen is een must! Hoogenergetisch licht, vooral licht met een golflengte tot 400 nanometer, kan ernstige schade veroorzaken aan het netvlies. Deze schade is vergelijkbaar met de schade die huidcellen oplopen door zonnebrand. Als ogen worden blootgesteld aan de zon, ondersteunen kwaliteitsglazen het zelfbeschermingsmechanisme van de ogen in het hoornvlies, de lens en het netvlies. Kwaliteitsvolle glazen geven je ogen de bescherming die ze verdienen.

6. Glazen met een filter voor blauw licht zijn een goede investering. Zichtbaar licht, het zogenaamde blauwe licht met een golflengte van ongeveer 380 tot 500 nanometer, kan gevaarlijk zijn voor onze ogen omdat het onomkeerbare schade aan bijvoorbeeld het netvlies kan veroorzaken.

fergie

Fergie

7. Komt dit je bekend voor; na een stralende dag op het water of na een lange autorit doen je ogen pijn. Gepolariseerde filters bieden de oplossing: deze zijn uitgerust met de nieuwste snufjes om weerkaatst zonlicht tegen te houden.

8. Kies kwaliteitsvolle glazen. Deze glazen garanderen een juist optisch zicht. Dit betekent: geen vervorming, een helder zicht en een optimale resolutie en beeldkwaliteit.

9. Mensen die een slechter zicht hebben en willen genieten van de zon, hebben verschillende opties. Glazen op sterkte bijvoorbeeld en zogenaamde clip-ons.

10. Wat heb je aan ongeëvenaarde kwaliteit, als je een zonnebril niet mooi vindt? Een zonnebril moet bij jou en bij je stijl passen.

nicole richie

Nicole Richie

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties