0

150 JJHet is altijd goed om een pakje kauwgom bij je te hebben voor net even die frisse adem. Niets is fijner dan je zeker voelen over je présence; maar dit gummetje kan ons ook heel naar laten voelen. Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je gaat zitten op een stoel of een bankje en je voelt meteen dat er iets goed mis is. Je probeert op te staan, maar je plakt vast; help! Wat nu?

Wij hebben de tips om het plakkerige goedje weer uit je kleding te krijgen. Geen paniek, want negen van de tien producten heb je gewoon thuis in je keukenkastje liggen.

1. Pindakaas: Doe een kloddertje pindakaas op de vlek en gooi hem in de wasmachine. Je kunt hem gewoon op 30 of 40 graden wassen en dan komt je item weer helemaal schoon eruit; zelfs de vlekken van de pindakaas zijn verdwenen.

2. Vriezer: Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit is waarschijnlijk de beste oplossing voor kauwgom in je kleding. Stop het kledingstuk in de vriezer en laat hem er een paar uur in liggen. Op het moment dat je je fashion item er weer uithaalt kun je het stukje kauwgom er zo afpakken. Mocht niet alles er helemaal af zijn na de ‘vriezer-sessie’ dan kun je altijd de laatste restjes nog met azijn verwijderen.

3. Ether: Neem een beetje ether op een doekje en wrijf het over de kauwgom plek heen. Ether zorgt ervoor dat de kauwgom loslaat en oplost én doet niets met de kleuren of met het materiaal. Perfect om hardnekkige vlekken te laten verdwijnen dus.

4. IJsblokje: Een ijsblokje heeft eigenlijk hetzelfde effect als de vriezer, alleen is dit goed voor items die je niet in je vriezer kwijt kunt. Het duurt dan wel ook iets langer, maar het gaat om het bevriezen van het plekje met kauwgom, zodat je vervolgens het goedje makkelijk weg kunt halen.

5. Aceton: Er zit een stofje in aceton wat het plakkerige in nagellak laat verdwijnen en dit zelfde stofje lost dus ook het plakkerige in je kauwgom op. Hierdoor laat kauwgom makkelijk los van je kleding. Handig, want een echte fashionista heeft  altijd wel aceton in huis toch?

6. Wasbenzine: Wees voorzichtig met de docering wasbenzine, je kunt het beste met een blok wasbenzine werken en je kledingstuk dan verder met een keukendoekje inwrijven. Na het wrijven is de kauwgom als sneeuw voor de zon verdwenen.

7. Stickerverwijderaar: Dit is misschien wel de meest logische oplossing. Kauwgom lijkt net een stikker qua plak gehalte en in een stickerverwijderaar zit een stofje, net als bij aceton, dat de plak laat oplossen. Perfecte oplossing dus, alleen heeft niet iedereen dit spulletje in huis. Nu weet je in ieder geval waarom je het wél in huis moet hebben.

8. Terpentine: Wees niet bang, gelukkig kunnen alle stoffen tegen terpentine en als je dit weer even op laat opdrogen dan zie je helemaal niets van de voormalige kauwgom plek. Dus neem een klein beetje terpentine op een doekje en wrijf voorzichtig je kledingstuk in, even wachten en de kauwgom smelt zo weg.

9. Boter: Dit is echt een fantastische oplossing! Iedereen heeft altijd boter in huis en het werkt ook nog eens super goed tegen je kauwgom vlekken. Wrijf de vlek in met een flinke klodder boter en laat het even zitten, na een tijdje kun je de kauwgom er zo afkrabben met bijvoorbeeld een achterkant van een mes.

10. Koken: Deze methode duurt ongeveer een kwartiertje. Kook je kleding handmatig in een pan en het kauwgom laat automatisch los. Er hoeft geen wasmiddel of sop aan te pas te komen: als het goed is laat de kauwgom door het hete water al meteen los.

  • Actrice January Jones met bubblegum
    Actrice January Jones met bubblegum

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties